Για μερικά δευτερόλεπτα δεν έγινε «ατύχημα» στην πτήση Τσίπρα!

Θρίλερ στην πτήση του ελικοπτέρου προς το Αγαθονήσι

Για μερικά δευτερόλεπτα δεν έγινε ατύχημα στο Αιγαίο, με την πτήση του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα προς το Αγαθονήσι, όπως αποκάλυψε ο  αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα τουρκικά F16

«Είναι επικίνδυνο. Αν πλησιάσει το ελικόπτερο ένα μαχητικό, με μεγάλη ποσότητα καυσαερίων μπορεί να του δημιουργήσει ένα κάτω ρεύμα και να χάσει μεγάλο ύψος»  εξηγεί ο Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής της ΔΑΕ Ευάγγελος Γεωργούσης. 

Γι ‘αυτό  και μόλις τα ελληνικά ραντάρ είδαν ότι τα τουρκικά ΦΑΝΤΟΜ πλησίαζαν απειλητικά το ΣΙΝΟΥΚ, δόθηκε εντολή στο ελικόπτερο πάνω από τους Αρκιούς να κατέβει γρήγορα από τα 1.500 πόδια που πετούσε, στα 500, για λόγους ασφαλείας. Τέσσερα μίλια βορειότερα και 5.000 πόδια ψηλότερα, δύο ελληνικά F-16 μπλόκαραν τα τουρκικά ΦΑΝΤΟΜ, δίνοντας τέλος στο θρίλερ.  

ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε σήμερα ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, κάνοντας λόγο για παρενόχληση που έγινε στο ελικόπτερο του ίδιου του Πρωθυπουργού. 

Παρενόχληση ελικοπτέρου Τσίπρα: Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 

Η Άγκυρα πάντως συνεχίζει να... σφυρίζει αδιάφορα. Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα μαχητικά τους απλώς άσκησαν τα… συνηθισμένα καθήκοντά τους και ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφτηκε… τουρκικό νησί !

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ  

 «Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της διαπραγμάτευσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο newpost.gr σχετικά με τις σχέσεις των δύο κρατών.    

 ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου έστειλε ο Ελληνικός Στρατός, με την άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας που διέταξε ο αρχηγός ΓΕΣ σε διαφορές στρατιωτικές μονάδες της χώρας, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις άμεσης επέμβασης. 

Ο Στρατός έδωσε το παρόν και στη χθεσινή παρέλαση στους Αρκιούς, με μια διμοιρία Εθνοφυλάκων της Λέρου να παρελαύνει στο νησί, μαζί με μικρούς μαθητές.  

 

(Φωτογραφία αρχείου) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top