Με μεγαλοπρέπεια η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Μολών λαβέ

Με μεγαλοπρέπεια και χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

]Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε  το εμβατήριο «Μακεδονία  Ξακουστή», όταν  μπροστά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέλασε ο Λόχος των Ευζώνων, με  υπερήφανο  και εμβληματικό βηματισμό,  όπως αρμόζει στην προεδρική φρουρά. 

(O Λόχος των Ευζώνων στην παρέλαση στο Σύνταγμα) 

Τον αττικό ουρανό διέσχισαν τα μαχητικά αεροσκάφη F16  της 116 Πτέρυγας Μάχης.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕ Η ΟΥΚ

Εντυπωσιακός ο ουλαμός της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, ό,τι πιο επίλεκτο υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι οι  σκληροτράχηλοι ΟΥΚ που αποσπούν ιδιαίτερο χειροκρότημα από τον κόσμο και παρέλασαν χωρίς να ακουστούν κάποια συνθήματα.

(οι δυνάμεις των ΟΥΚ στη στρατιωτική παρέλαση)  

Στη στρατιωτική παρέλαση εντυπωσίασε και η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών, με τους γενναίους άνδρες που χτυπούν όποτε χρειαστεί με αποτελεσματικότητα, όπως και οι πεζοναύτες με την τρομερή ισχύ πυρός που διαθέτουν, Αποστολή τους οι αμφίβιες μάχης. 

Τα μηχανοκίνητα τμήματα όπως οι πύραυλοι HAWK, τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Leopard,  εντυπωσίασαν επίσης το πλήθος που παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση.

(ο αρχηγός πληρώματος άρματος μάχης στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα) 

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

"Μολών λαβέ" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,  στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία.

«Κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί. Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος μετά τη στρατιωτική παρέλαση. 

Aπό την πλευρά του,   ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε μετά την παρέλαση:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν άριστες σχέσεις με την κοινωνία, χαίρουν αμοιβαίας εκτίμησης και αυτό είναι κάτι το οποίο διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε.

Σήμερα έχουμε κοντά μας και τον Υπουργό Άμυνας της αδελφής χώρας, της Κύπρου, από τον οποίο ζήτησα να διαβιβάσει τους χαιρετισμούς μας στην αδελφή χώρα και τη συνεχή μας υποστήριξη και αλληλεγγύη.

 Ευχαριστώ όλους και εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα. Να ξέρετε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, για να προστατεύουν την εθνική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, προσπαθώντας να διατηρήσουν την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.
Χρόνια Πολλά σε όλους».

ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Στη Μητρόπολη  Αθηνών μετά τη δοξολογία,  ένας 45χρονος προσπάθησε να περάσει  την κορδέλα, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  εξερχόταν του ναού,  αλλά προσήχθη  από αστυνομικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top