Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για τις Ελληνίδες και τις μητέρες

Η απάντηση σε Βέμπερ: Εγώ δεν την κόβω τη γραβάτα

Τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας, εάν γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, για τις Ελληνίδες και τις μητέρες παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη άδικη μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα, η οποία είναι στο 12,5%, και έκανε λόγο για διακρίσεις εις βάρος τους.

«Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως, επτά στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι' αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις Ελληνίδες και τις μητέρες

- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

- Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.

- Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.

- Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.

- Αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.

Η απάντηση σε Βέμπερ για τη γραβάτα: Δεν την κόβω, τις χρειαζόμαστε όλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στην πρόσκληση-πρόκληση του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έκοψε την γραβάτα του για να αναδείξει τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών.

Αν και συμφώνησε επί της ουσίας με τον Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης του είπε πως δεν κόβει τη γραβάτα του γιατί… «θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα»!

«Αγαπητέ Μάνφρεντ, Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα. Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top