Κόντρα ΝΔ – Μυρσίνης Λοΐζου: Το tweet για τον Ξηρό και η δημόσια συγγνώμη

Τι είχε γράψει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Μυρσίνη Λοΐζου και Σάββας Ξηρός

Κόντρα για τον Σάββα Ξηρό ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου.

Η κόρη του γνωστού συνθέτη είχε κάνει μια δήλωση το 2015, που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Απαντώντας σε δήλωση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος είχε πει το μέλος της 17 Νοέμβρη θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, μόνο εάν ζητούσε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, η κυρία Λοΐζου είχε γράψει στα social media: «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της το απόγευμα της Τρίτης, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση για τη δήλωση που είχε κάνει τότε η κυρία Λοΐζου και να δηλώσουν εάν γνώριζαν ή όχι αυτά που είχε πει για τον Σάββα Ξηρό και τα θύματά του.

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος γνωστός δημοσιογράφος θα είναι υποψήφιος

Η ίδια η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση με δήλωσή της στο facebook, όπου μιλά για «γλωσσικό ατόπημα» και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως επανέφερε στη δημοσιότητα το θέμα για μικροπολιτικούς λόγους, ξεχνώντας «τη δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top