Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος γνωστός δημοσιογράφος θα είναι υποψήφιος

Ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα η Κουμουνδούρου


Νυν ευρωβουλευτές, γόνοι ιστορικών στελεχών της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, γνωστός δημοσιογράφος και δύο μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα (εκ των οποίων ο ένας Αφγανός) περιλαμβάνονται στα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία κατέληξε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στη σημερινή της συνεδρίαση. 
   
Ανάμεσα σε αυτά θα είναι τα ονόματα των νυν ευρωβουλευτών, Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιου Κούλογλου και Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Υποψήφιος για την ευρωβουλή θα είναι ακόμη ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουπλής,  όπως επίσης ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Αρβανίτης.

Στην πρώτη «φουρνιά» του ευρωψηφοδελτίου και οι: Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και κόρη του συνταγματολόγου (και προσωπικότητας του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς) Δημήτρη Τσάτσου, η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του Μάνου Λοΐζου και ο  Δημήτρης Πλουμπίδης (γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη),

Στους υποψήφιους ευρωβουλευτές συγκαταλέγεται και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας (αλλά και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών) Θεοδόσης Πελεγρίνης και η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ Φωτεινή Σκοπούλη.  

Υποψήφιοι για μια έδρα στην Ευρωβουλή θα είναι ακόμη οι: 

-Γκιόνους Μουχαμαντί (Αφγανός και πρόεδρος ΜΚΟ Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων) 

-Όλγα Νάσση 

-Γιώργος Χρηστάκης 

-Ιωάννα Κοντούλη (πρώην Οικολόγος) ,

-Μουσταφά Οφούκ/ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση στις 27 Μαρτίου  με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Τσίπρα, στην οποία παρουσιαστεί  το ενιαίο ψηφοδέλτιο
 

Ποιοι εν ενεργεία βουλευτές και υπουργοί θα είναι υποψήφιοι

Ως γνωστόν, υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιθανότατα (αν και δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους σήμερα) και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.

Οι υποψηφιότητές τους, αν και θεωρούνται δεδομένες, δε θα ανακοινωθούν έως ότου η κυβέρνηση αλλάξει τον νόμο του Απριλίου του 2014, σύμφωνα με τον οποίο οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές δεν μπορούν να είναι εν ενεργεία βουλευτές.

Φουντώνουν πάντως τα σενάρια και για υποψηφιότητα και της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία άφησε ανοικτό παράθυρο να είναι υποψήφια.

«Όσοι έχουμε στρατευθεί στην πολιτική με την Αριστερά, δεν ακολουθούμε ατομικούς σχεδιασμούς. Σε σχέση, τέλος, με τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών, οφείλω να σας πω ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση μέχρι στιγμής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Αχτσιόγλου.

Η δύσκολη «εξίσωση» των εθνικών εκλογών

Η διάταξη για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή µε εκείνη του υποψήφιου ευρωβουλευτή, λύνει το πρόβλημα για την κυβέρνηση, έως το τέλος Μαΐου.

Ωστόσο, εάν οι εθνικές εκλογές δε γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, τότε η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την απώλεια της δεδηλωμένης, εάν εκλεγούν η κυρία Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης, καθώς οι επιλαχόντες τους ανήκουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εάν υπήρχε μόνο μία «απώλεια» (δηλαδή, την εκλογή ενός των δύο), τότε θα μπορούσε να καλυφθεί το «κενό» με τη στήριξη του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top