ΝΔ για Eurogroup: Η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση

Για «Δρομέα»: Ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της υπουργού

Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση», είπε η Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την απόφαση για «πάγωμα» της δόσης του περίπου 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Γιατί δεν πήραμε τη δόση του 1 δισ. ευρώ: Τα τέσσερα «αγκάθια»

«Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και για περισσότερα από 3 χρόνια άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, χωρίς να εξασφαλίσει την πρώτη κατοικία των πολιτών που έχουν ανάγκη. Αντίθετα, η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Αντί να λύνει τα προβλήματα, η κυβέρνηση ασχολείται με ρουσφέτια», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

H κυρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, κάνοντας ειδική αναφορά στο μήνυμα ότι «η Ελλάδα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Μητσοτάκης στο CNN: Η Ελλάδα θα είναι θετική έκπληξη τα επόμενα 2-3 χρόνια

«Η μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις δεν απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να κάνουν άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και σε όλους εκείνους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είτε απασχολούν έναν εργαζόμενο είτε δεκάδες», σημείωσε η κυρία Σπυράκη.

Τι είπε για την πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα» με γλυπτό από τα Σκόπια

«Ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού να ανταλλάξει τον “Δρομέα”, ένα σύμβολο της σύγχρονης Αθήνας που έχει την υπογραφή του διεθνούς φήμης γλύπτη κ. Κ. Βαρώτσου, με ένα κακέκτυπο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας από την πλευρά της γειτονικής χώρας» δήλωσε η κυρία Σπυράκη, προσθέτοντας πως «σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του κ. Βαρώτσου και ενός υπουργού της Κυβέρνησης καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε δίλημμα για τον ποιον θα πιστέψουμε».

«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση. Το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά, οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του "Δρομέα" των Αθηνών με άγαλμα από τα Σκόπια και να μας εξηγήσουν από πού ξεκίνησε η περίφημη "ιδέα”», είχε δηλώσει νωρίτερα η Όλγα Κεφαλογιάννη, τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ.

Για το Μάτι

«Το πόρισμα, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, δεν απέδειξε μόνο ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος αλλά ότι υπήρχε και συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τζανακόπουλος, τα δήθεν ευρήματα των δορυφόρων που έδειχναν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού το οποίο παρουσίασε ο κ. Παππάς και τα φιλικά μέσα της Κυβέρνησης που μιλούσαν για συνωμοσία κατά της Ελλάδας και παράλληλα κατηγορούσαν τα ίδια τα θύματα για ευθύνες σε αυτή την τραγωδία», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ για το πόρισμα-καταπέλτης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Να καούν να βάλουν μυαλό, ρε»: Διάλογοι-σοκ των Αρχών για το Μάτι

«Ποιες ακριβώς ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να μην επαναληφθεί η τραγωδία που ζήσαμε στο Μάτι;», αναρωτήθηκε η ίδια, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει 3.200 κατεδαφίσεις αλλά τελικά έχει κάνει μόλις 30.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top