Guardian: «Πιο λαϊκιστής» ο Τσίπρας από τον Μαδούρο!

Δείτε την κατάταξη στον «δείκτη λαϊκισμού» της βρετανικής εφημερίδας

Τσίπρας Μαδούρο

Περισσότερο «λαϊκιστή» θεωρεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα o Guardian στην κατάταξη του σχετικού δείκτη, από τον πρωθυπουργό της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τον ηγέτη των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν!     

Quiz: How populist were these politicians on the stump?

Στον σχετικό πίνακα που συντάσσεται από απαντήσεις σε «κουίζ» από το δίκτυο “Team Populism”, με βάση κείμενα των πολιτικών που εξετάζονται οι περιπτώσεις τους σε τουλάχιστον δύο προεκλογικές εκστρατείες, ο  Αλέξης Τσίπρας κατατάσσεται πρώτος με βαθμολογία 1,8 στην κλίμακα 0-2 (0: Καθόλου λαϊκιστής, 2: Λαϊκιστής στον υπέρτερο βαθμό)!     

(H κατάταξη στον λαϊκισμό από τον Guardian) 

Εξηγώντας την πρωτιά Τσίπρα ο Guardian αναφέρει ότι είναι αποτέλεσμα των προεκλογικών ομιλιών του,  πριν τον Ιανουάριο του 2015 και τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά παραδέχεται ότι έκτοτε η ρητορική του είναι σαφώς πιο μετριοπαθής.     

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται  ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, στην  τρίτη  ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ και στην τέταρτη ο αρχηγός των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν.   

Στον  αντίποδα  ελάχιστα λαϊκιστές θεωρούνται ο  πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η υποψήφια πρόεδρος στην ίδια χώρα στις τελευταίες εκλογές, Χίλαρι Κλίντον.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top