Ημέρα της Γυναίκας:Οι «καλλονές» της ΕΛΑΣ και του Στρατού πήγαν... Μαξίμoυ!

Ο πρωθυπουργός διοργάνωσε εκδήλωση στην πρωθυπουργική κατοικία

Μια εκδήλωση μόνο για γυναίκες διοργάνωσε ο πρωθυπουργός στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Ημέρα της Γυναίκας: Εκδήλωση στο Μαξίμου

Ημέρα της Γυναίκας: Εκδήλωση μόνο για γυναίκες διοργάνωσε ο πρωθυπουργός στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου

Το παρών έδωσαν οι γυναίκες του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσα στις οποίες ήταν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου

Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες από ΕΛΑΣ και Στρατό στο Μαξίμου

«Θέλαμε σήμερα να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να αναδείξουμε τη σημασία της ημέρας» είπε ο πρωθυπουργός

Παράλληλα, συμμετείχαν και γυναίκες από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν οι γυναίκες-αστυνομικοί που φυλάνε νυχθημερόν την Ηρώδου Αττικού.

Τσίπρας και αστυνομικίνες της ΔΙΑΣ στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός με γυναίκες της ομάδας ΔΙΑΣ και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ημέρα της Γυναίκας: Δούρου και γυναίκες αξιωματικοί στο Μαξίμου

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και γυναίκες από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους και φωτογραφήθηκε με χαμόγελο, ενώ είπε πως «θέλαμε σήμερα να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να αναδείξουμε τη σημασία της ημέρας», υπογραμμίζοντας πως «ανοίξαμε ως συμβολικό μήνυμα τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου».

Μάλιστα, όταν φωτογραφήθηκε με περίπου δεκαπέντε γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, είπε και ο ίδιος γελώντας «αυτή είναι η πιο ωραία εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Νέα βραδινή έξοδος σε θέατρο για Τσίπρα και Μπαζιάνα

Το παρών έδωσε και η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία ταυτόχρονα… δεχόταν και έδινε ευχές!

Παρούσα στην εκδήλωση στο Μαξίμου και η Περιστέρα Μπαζιάνα

Η Περιστέρα Μπαζιάνα έδωσε το παρών στην εκδήλωση και ταυτόχρονα δεχόταν και έδινε ευχές

Η κυρία Μπαζιάνα ήταν για ακόμη μία φορά πολύ κομψή, επιλέγοντας λευκό πουκάμισο και στιλάτο γκρι παντελόνι.

«Όπου εμπιστεύτηκα γυναίκα, είχα εξαιρετικά αποτελέσματα»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η ισότητα των δύο φύλων δεν κατοχυρώνεται στους νόμους αλλά πρέπει να κατοχυρωθεί και στην πράξη, «άρα είναι μια διαρκής μάχης με στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Ημέρα της Γυναίκας: Εκδήλωση Τσίπρα στην αυλή του Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τις εορτάζουσες και φωτογραφήθηκε μαζί τους με χαμόγελο

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μαραθώνιος, που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, συνεχίζεται», είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας φαινόμενα οικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και περιστατικά διακρίσεων κατά των γυναικών στην εργασία τους.

Τσίπρας και αστυνομικίνες στην εκδήλωση στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και γυναίκες-αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

Αλέξης Τσίπρας με γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας

«Ίσως σε επόμενη κυβέρνηση η υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι 50-50» είπε γελώντας ο πρωθυπουργός

Μάλιστα, έκανε τις εορτάζουσες να ξεσπάσουν σε γέλια και χειροκροτήματα όταν είπε πως όπου εμπιστεύτηκε γυναίκα, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και πως «ίσως σε επόμενη κυβέρνηση η υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι 50-50».

Εκδήλωση του πρωθυπουργού στο Μαξίμου για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως όπου εμπιστεύτηκε γυναίκα, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα

Υπενθυμίζεται ότι σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, άλλαξε η ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές στο 40%, από 30% που ήταν έως τώρα.

Στο 40% αλλάζει η ποσόστωση για τις γυναίκες στις βουλευτικές εκλογές!

Τα μηνύματα του Παυλόπουλου και πολιτικών για την Ημέρα της Γυναίκας 

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν συνιστά μια συνηθισμένη επέτειο, αλλά πηγή διδαγμάτων για το χρέος μας έναντι της Γυναίκας και των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του με την ευκαιρία του εορτασμού της 8ης Μαρτίου.

«Στην Ε.E. η μέση αμοιβή μια γυναίκας παραμένει 16% χαμηλότερη από την αντίστοιχη ενός άντρα. Η σκέψη μας σήμερα είναι σε κάθε γυναίκα, μητέρα, κόρη, σύντροφο, κάθε άνεργη ή εργαζόμενη, που δίνει καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθεί στον πολλαπλό της ρόλο», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top