Θύελλα κατά Πετρόπουλου για προπαγάνδα σε… μαθητές Δημοτικού

Είπε ότι πριν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αθηναίοι έτρωγαν από τα σκουπίδια λόγω πείνας!

«Θύελλα» ξέσπασε από τη ΝΔ εις βάρος του υφυπουργού  Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου,  επειδή κατά τη χθεσινή απάντησή του σε ερώτηση του  βουλευτή της ΝΔ  Νότη Μηταράκη και απευθυνόμενος στα…  θεωρεία (και στους 40 μαθητές από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων Κεφαλληνίας και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση), είπε από το βήμα της Βουλής: 

«Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει» υποστήριξε  ο κ. Πετρόπουλος! Πρόσθεσε επίσης  «ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%», ενώ ανέφερε για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος πάντα στα… παιδιά:    

«Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν. Διότι ο κατώτατος μισθός στην περίοδο 2010-2014 μειώθηκε κατά 22% για τους άνω των είκοσι πέντε και κατά 32% για τους κάτω των είκοσι πέντε και γενικά υπήρξε μία μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης κοινωνικής προστασίας κατά 18% μεταξύ 2010- 2014».   

ΒΟΛΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ: ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  

Τον κ. Πετρόπουλο «άδειασε» σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επισήμανε ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει σε μέλος της κυβέρνησης όταν ομιλεί στη Βουλή να απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό εκτός του Σώματος.   

«Στο άρθρο 66 παράγραφος πέντε οι ομιλητές είτε είναι Υπουργοί, είτε είναι Βουλευτές, απευθύνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς Βουλευτή ή Βουλευτές. Απευθύνονται από τη θέση τους προς τον Πρόεδρο και από το Βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία. Το λέω αυτό, διότι χθες έγινε μία παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο, που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία». 

Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε, επικαλούμενος και την πρόβλεψη για πειθαρχικές ποινές,  ότι όλοι θα πρέπει να τηρούν τον Κανονισμό, γιατί « έχει και παρακάτω άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει ο Προεδρεύων να επιβάλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66 παράγραφος 5».

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΔ: ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ    

Δριμεία κριτική άσκησε στον κ. Πετρόπουλο η ΝΔ με σημερινή ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει;  

«Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε πια το σημείο της αυτογελοιοποίησης. Ο υπουργός που κατόρθωσε να αυξήσει τις εισφορές στους εργαζομένους, μειώνοντας παράλληλα τις συντάξεις, παριστάνει τον σωτήρα του έθνους σε μαθητές δημοτικού. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών, είτε πιστεύει όσα λέει, είτε απλά ζει εκτός τόπου και χρόνου, που είναι και το πιθανότερο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top