Ευρωεκλογές: Δε θα υπάρχουν κάλπες για τους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου!

Για μεθόδευση και ζήτημα νομιμότητας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία

Σημαίες ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας

Για μεθόδευση και για ζήτημα νομιμότητας των ευρωεκλογών κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα δε θα στήσει κάλπες στο Ηνωμένο Βασιλείο.

Όπως αναφέρει η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου σε ανακοίνωσή της, οι Έλληνες που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν σε Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα αναγκαστούν να πάνε σε γειτονική χώρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα για τις Ευρωεκλογές, καθώς η χώρα θα έχει ήδη αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ημερομηνία διεξαγωγής τους», επισημαίνει η ελληνική πρεσβεία.

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως έχουν διορία έως τις 12 Μαρτίου 2019 για να δηλώσουν εάν έχουν πρόθεση να κάνουν ένα ταξίδι απλά και μόνο για να ψηφίσουν, υποβάλλοντας αίτημα στα στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Λιντς και Μπέρμινγχαμ.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός και αναφέρει πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δε θα στήσει κάλπες για τις ευρωεκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση πως απεργάζεται μεθόδους για να περιορίσει την ήττα της, εμποδίζοντας 70.000 Έλληνες, που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει μέχρι και την εγκυρότητα των Ευρωεκλογών απλώς και μόνο επειδή κρίνει ότι έτσι τη συμφέρει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία,η οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για δύο ακόμη λόγους:

α) αποφεύγει να ξεκαθαρίσει επισήμως αν οι ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό και ποιο θα είναι τελικά το υποχρεωτικό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών,

β) προτείνει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να μην προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, παρά μόνον για την εκλογή τριών βουλευτών, κάτι που είναι προδήλως αντισυνταγματικό

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, όπου περιγράφει και τη διαδικασία για όσους θέλουν να ψηφίσουν σε χώρες που γειτονεύουν με το Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top