Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί

Άνοιγμα σε κεντροαριστερά και... ΠΑΣΟΚ από Τσίπρα

Σε μίνι ανασχηματισμό, τον οποίο ανακοίνωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στις 13.30, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, διαμορφώντας το κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει -εκτός απροόπτου- τη χώρα στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, αφενός, κάλυψε τις θέσεις που… «χηρεύουν», λόγω υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές και, αφετέρου, ο ίδιος αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών. Άλλωστε, είχε προαναγγείλει ότι αυτό θα συμβεί, αφού τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όσον αφορά το ΥΠΕΞ, υπουργός ανάλαβε ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος. Αναπληρώτρια υπουργός, στη θέση του κ. Κατρούγκαλου, ανέλαβε η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία επέστρεψε στο υπουργικό συμβούλιο (είχε διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016.)

Στη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, και του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε τη βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Μπάρκα, αντίστοιχα.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υφυπουργός ορίστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης, ενώ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, υφυπουργός ορίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Τόλκας.

Κενή έμεινε, τέλος, η θέση της υφυπουργού Άμυνας, από την οποία είχε αποχωρήσει η Μαρία - Κόλλια Τσαρουχά, μετά το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η ορκωμοσία τνω νέων υπουργών αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, μετά και την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο, για το οποίο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ώστε να συμμετέχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top