Ο ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται να μην ψηφίσει πρόταση του… ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση!

ΝΔ: Αυτογελοποίηση της κυβέρνησης – Θα πάνε για γκαζόζες!

Το ενδεχόμενο να απέχουν όσοι  βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται,  ώστε να μη συγκεντρώσει ενισχυμένη πλειοψηφία  (180 βουλευτών) η πρότασή του για το άρθρο 32,  εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο… ΣΥΡΙΖΑ!   
  
Το  σενάριο αυτό, αναφορικά με τις δύο ψηφοφορίες που θα γίνουν (η πρώτη την  Πέμπτη και η δεύτερη τον Μάρτιο),  διακινείται μετά τη θετική στάση της ΝΔ  για  το άρθρο 32 του Συντάγματος που αφορά  στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποσύνδεση από την προκήρυξη εθνικών εκλογών.  

Ο στόχος προφανώς, εφόσον επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο, είναι να μην μπορέσει να ψηφίσει μια μελλοντική κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ, την τροποποίηση του άρθρου  όπως θα επιθυμούσε με απλή πλειοψηφία στη Βουλή (με την ψήφο 151 βουλευτών).

Τι ισχύει για την απαιτούμενη πλειοψηφία στην αναθεώρηση του Συντάγματος        

Για να μπορέσει η επόμενη Βουλή να αναθεωρήσει για παράδειγμα το αρ. 32  με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, θα πρέπει και στις δυο ψηφοφορίες που θα γίνουν στη παρούσα φάση να υπερψηφιστεί  με 180  ψήφους η πρόταση για τον χαρακτηρισμό  μιας διάταξης του Συντάγματος ως  αναθεωρητέας.  

Σε αντίθετη περίπτωση  η νέα Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει ότι είναι υπό αναθεώρηση το άρθρο με ενισχυμένη πλειοψηφία (180 βουλευτών), η οποία είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να επιτευχθεί, χωρίς τη συνεργασία τουλάχιστον των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.   

Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο εισηγητής της κυβέρνησης για την αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους, σε μια συζήτηση, ατά την οποία τέθηκε και το θέμα αποχής βουλευτών, δήλωσε : 
 
«Μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς ως μη συμβατά».

Για «αυτογελοιοποίηση»  και... γκαζόζες κάνει λόγο η ΝΔ!     

Οι πληροφορίες και τα όσα δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση της ΝΔ, η οποία αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση: 

"Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού: Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία. 

Για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες...". 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top