Συνάντηση Μητσοτάκη με συνταγματολόγους για την Αναθεώρηση

ΝΔ: Επτά συνταγματολόγοι καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης με συνταγματολόγους

Συνάντηση με τους συνταγματολόγους Σπύρο Βλαχόπουλο, Ξενοφώντα Κοντιάδη, Κώστα Μποτόπουλο, Πέτρο Παραρά και Φίλιππο Σπυρόπουλο, είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του εισηγητή του κόμματος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος  Κώστα Τασούλα.  
 

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ (την οποία η ΝΔ χαρακτηρίζει «καινοφανή θεωρία») σχετικά με την  αναθεώρηση του Συντάγματος, ότι οι αποφάσεις της παρούσας Βουλής δεσμεύουν την επόμενη όχι μόνον ως προς τα αναθεωρητέα άρθρα, αλλά και ως προς το περιεχόμενό τους.

Αναθεώρηση Συντάγματος: «Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την... επόμενη Βουλή

Μητσοτάκης για Αναθεώρηση: Κεντρική πρότασή μας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 «Οι Συνταγματολόγοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν εκτενώς για την καινοφανή αυτή άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, ομόφωνα συμφώνησαν ότι “η επόμενη βουλή που θα είναι αναθεωρητική, καθοιονδήποτε τρόπο δεν δεσμεύεται ως προς το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων”. Επιπλέον δε επισήμαναν ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο “στην αναθεωρητική διαδικασία παρεμβάλλονται οι εθνικές εκλογές, προκειμένου να τοποθετηθεί το εκλογικό σώμα και επί των προτάσεων των κομμάτων για τη Συνταγματική αναθεώρηση”» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της. 

Η Πειραιώς επισημαίνει ότι «την άποψη αυτή που διαχρονικά είναι η κρατούσα, υποστήριξαν και οι δύο ακόμη γνωστοί Συνταγματολόγοι -οι κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Αντώνης Μανιτάκης- οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι στη σημερινή σύσκεψη, αλλά συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς απουσιάζουν στο εξωτερικό».

Καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της: 
  
«Κατόπιν τούτου η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Να εγκαταλείψει έστω μια φορά τις καιροσκοπικές μεθοδεύσεις της και να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα την αναθεώρηση του Συντάγματος που είναι η σημαντικότερη κοινοβουλευτική διαδικασία». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top