Βόρεια Μακεδονία από σήμερα τα Σκόπια

Τίτλοι τέλους για την ονομασία FYROM

Ξεκίνησε  σήμερα η διαδικασία αλλαγής ονομασίας  της γειτονικής χώρας και η υιοθέτηση του νέου συνταγματικού ονόματος Βόρεια Μακεδονία.  

Για την Ελλάδα, από σήμερα η γειτονική χώρα παύει να είναι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και  βαφτίζεται Βόρεια Μακεδονία.  

Το νέο όνομα θα  αντικαταστήσει το FYROM σε όλα τα επίσημα  ελληνικά έγγραφα και στη γλώσσα όσων εκπροσωπούν θεσμικά το ελληνικό κράτος.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Η πρόσοψη στο κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια δεν έχει πλέον πινακίδα. Μέσα στη νύχτα αφαιρέθηκε αυτή που έγραφε: κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας   και στη θέση της θα αναρτηθεί μια νέα με το  όνομα Βόρεια Μακεδονία.

 

 

(Η πρόσοψη στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια)    

«ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ» ΣΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Το πρόβλημα ειναι η διχογνωμία στη ΝΔ που αναβιώνει το 1992» δήλωσε για τη νέα ονομασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης.  

«Δε μου βγαίνει εύκολα αυτό, θα συνεχίσω να μιλάω όπως μίλαγα και κυρίως χρησιμοποιώντας τη λέξη Σκόπια» τόνισε για τη νέα ονομασία ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης,  ενώ η βουλευτής επίσης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247: «Θα χρησιμοποιήσω τον όρο Βόρεια Μακεδονία… Δε θα πω ποτέ Μακεδόνα τον πρωθυπουργό και Μακεδόνα τον υπουργό». 
Πινακίδα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία  προορίζεται και για τα σύνορα με την Ελλάδα. 

Σε ένα άλλο σύνορο όμως, στο Κουμάνοβο,  άρχισαν τα πρώτα παρατράγουδα. Στην πινακίδα Δημοκρατία της Βόρεια Μακεδονίας κάποιοι έγραψαν με σπρέι «ποτέ Βόρεια», δείχνοντας την διαφωνία τους. 

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ  «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ/ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Μέσα σε μια βδομάδα  θα έχουν αλλάξει όλες οι πινακίδες στα δημόσια κτίρια, στα σύνορα αλλα και τα δημόσια έγγραφα. Οι παλιές ταυτότητες και τα παλιά διαβατήρια έχουν προθεσμία πέντε χρόνια  για να αντικατασταθούν. 

Οι πολίτες της γειτονικής χώρας είναι και με τη βούλα  πλέον Μακεδόνες , πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας κι έτσι θα επισκέπτονται την χώρα μας .

 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Πολίτες ντυμένοι με αστεία δίκωχα καπέλα δημιούργησαν χθες στη γειτονική χώρα ένας συντονιστικό φορέα  για το καρναβάλι που έρχεται και το όνομα  που του έδωσαν  είναι σκέτο «Μακεδονία». 

Στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας η αλλαγή της ονομασίας θα ολοκληρωθεί όταν ενταχθούν στην ΕΕ,  δηλαδή το νωρίτερο σε πέντε χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top