Μητσοτάκης: Μοιράζει πλεονάσματα στην εκλογική του πελατεία ο ΣΥΡΙΖΑ

Να σπάσει το στερεότυπο για τις χώρες του Νότου

Μητσοτακης, Βέμπερ, Ταγιανι στην εκδήλωση του ΕΛΚ

Για ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, μέσω των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύνοδο του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως μια αριστερή κυβέρνηση θεωρεί πως θα πρέπει να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, δημιουργώντας υπερβολικά πλεονάσματα και μετά να τα μοιράζει στην εκλογική της πελατεία.

Παράλληλα, είπε πως είναι πολύ σημαντικό να σπάσουν τα στερεότυπα πως οι χώρες του Νότου δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στην οικονομία, έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας: «Μιλάμε για ανάπτυξη μέσω επενδύσεων. Έχουμε την κατάλληλη στρατηγική και όσον αφορά τη φορολογία και τη γραφειοκρατία, πιστεύω πως οι θέσεις του ΕΛΚ είναι ταυτόσημες με αυτές της ΝΔ. Το μόνο κόμμα που μιλά για το πως θα δώσεις στους νέους τις δυνατότητες να εργαστούν εκεί που γεννήθηκαν και να μην μεταναστεύσουν είναι το ΕΛΚ».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη 2% και 3% και να λέμε πως ξεφύγαμε από την κρίση». Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία πως «θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις εργαζόμενοι με την ΕΕ, υπό την ηγεσία του Μάνφρεντ Βέμπερ» (είναι υποψήφιος πρόεδρος για την Κομισιόν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, εξέφρασε την εκτίμηση πως το ερώτημα δεν είναι Νότος ή Βορράς, αλλά Αριστερά ή ΕΛΚ τονίζοντας πως προϋπόθεση για να λυθούν τα προβλήματα είναι η ενότητα της Ευρώπης.

Παράλληλα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της Ελλάδας και της Ιταλίας απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο, ο κ. Βέμπερ τόνισε πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια κοινή εξωτερική πολιτική, που δεν θα μπλοκάρεται από τη μειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top