Έφτασε στην Άγκυρα ο Τσίπρας

Στις 18.50 η συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών

Έφτασε στις 17.00 (16.00 ώρα Ελλαδας) στο Προέδρικό στην Άγκυρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου τον υποδέχτηκε στην είσοδο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. 

Μετά την συνάντησή του με τον Φουάτ Οκτάι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Γύρω στις 19.00 ώρα Τουρκίας (16.00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται η συνέντευξη Τύπου. 
 

To πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 15.32 (με μισή ώρα καθυστέρηση).  

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης, με επικεφαλής την υπουργό Εμπορίου, Ρουχτζάν Πεκτζάν, ενώ στις 16.00 συναντά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τουρκία: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Τσίπρα

Το κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Ερντογάν είναι προγραμματισμένο για τις 16.45, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας και συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών στις 18.50.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, πάντως, μετά τις φωτιές που άναψαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας -μεταξύ άλλων- για «τουρκική μειονότητα Θράκης», θέλησε να ρίξει τους τόνους και να καλωσορίσει ατύπως τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς απαντώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους έξω από την τουρκική εθνοσυνέλευση, είπε πως «τα μηνύματά του είναι πολύ ωραία. Μην τα αλλοιώνετε, να παραμένουν θετικά».

Στις 19.30 θα παρατεθεί δείπνο από τον Ταγίπ Ερντογάν προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, στο οποίο είναι καλεσμένος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα είναι και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα. 

Ιστορική επίσκεψη σε Αγία Σοφία και Χάλκη

Αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ιστορική επίσκεψη στην Αγία Σοφία αλλά και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου, αφού ξεναγηθεί, θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Ιστορική επίσκεψη: Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός στη Χάλκη

Τέλος, ο πρωθυπουργός στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top