Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πατριδοκαπηλία

Υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης Τσίπρας και Ζάεφ

Για πατριδοκαπηλία  κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε μάλιστα ότι οι προοδευτικές δυνάμεις δεν δείλιασαν μπροστά στο πολιτικό κόστος και επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στη Νέα Δημοκρατία..

«Εννοώ τις πολιτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα και στην Βόρεια Μακεδονία, που αθροίστηκαν σε αυτή τη προσπάθεια, προκειμένου να συγκρουστούν με τη κυρίαρχη ρητορική του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλείας, του εντυπωσιασμού, του συναισθηματισμού, για να δώσουν μια λύση προοπτικής για τους λαούς, για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Παρά τις αντιδράσεις για την συμφωνία στο εσωτερικό  ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ είναι και επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπελ ειρήνης για το 2019 για την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών, μετά από πρόταση της Τυνήσιας  Ουιντέντ Μπουσαμαουί που κατέκτησε το αντίστοιχο βραβείο το 2015.. Ωστόσο ο Ζάεφ συνεχίζει να προκαλεί με τις συνεχόμενες αναφορές του με τον όρο Μακεδόνια χωρίς το πρόθεμα βόρεια. 

 «Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τους γείτονες, ήρθε η ώρα για ευημερία. Ας φέρουμε την Ευρώπη στη 'Μακεδονία'» ήταν το tweet του Σκοπιανού πρωθυπουργού. 

Σε ένα ακόμη tweet  γράφει για την συνάντησή του με τον Λιθουανό υπουργό εξωτερικών αναφέρει ότι...«Εξέφρασε την υποστήριξή του στην ένταξη της 'Μακεδονίας' σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Αποδοκίμασαν τη Χαρά Καφαντάρη

Στο εσωτερικό της χώρας όμως συνεχίζονται τα περιστατικά αποδοκιμασιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας. 
Στόχος αυτή  την φορά η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη σε εκδήλωση της ένωσης ποντίων Περιστερίου..

Ο  πρόεδρος του συλλόγου ήταν αυτός που ηρέμησε τα πνεύματα ενώ η κυρία  Καφαντάρη αποχώρησε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top