Παπαχριστόπουλος: Μεγάλη μου τιμή να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιστρέφει τη βουλευτή έδρα στους ΑΝΕΛ έως το τέλος της εβδομάδας

«Θα ήταν μεγάλη μου τιμή, αλλά δεν έχω μιλήσει με κανέναν».

Αυτό απάντησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος απαντώντας σε ερώτηση στην ΕΡΤ για το αν θα ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Εννοείται με σταυρό, με τίποτα άλλο», πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε πως θα παραδώσει την έδρα του σε 5-6 μέρες το πολύ, καθώς δεν ήταν αυτός που ήθελε να φέρει «τον ξαφνικό θάνατο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ». «Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα είμαι απλός πολίτης, είναι δέσμευση», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος επιλαχών, μετά τον κ. Παπαχριστόπουλο, είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει διαγραφεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σε περίπτωση που δεν παραδώσει την έδρα, όπως πιθανότατα θα γίνει, οι ΑΝΕΛ μένουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, αν και θα έχουν συνολικά πέντε βουλευτές. Αυτό διότι βάσει μιας (αυστηρής) ερμηνείας του Κανονισμού της Βουλής, ο Αριστείδης Φωκάς (πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων) δεν προσμετράται, καθώς θα πρέπει και οι πέντε βουλευτές (το μίνιμουμ για να σχηματιστεί ΚΟ) να έχουν εκλεγεί με τον ίδιο κόμμα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, τέλος, σημείωσε ότι έχει δεχτεί απίστευτα απειλητικά μηνύματα και ότι δεν ζήτησε, δεν έχει, ούτε πρόκειται να ζητήσει από την αστυνομία να τον προστατεύει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top