Η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε τον Δένδια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «έκραξε» τη Χρυσή Αυγή

Μπορεί η Βουλή ήδη να μυρίζει… μπαρούτι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ο Νίκος Δένδιας καταχειροκροτήθηκε μετά από τοποθέτησή του από… βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, πήρε το λόγο μετά από τοποθέτηση του Ηλία Κασιδιάρη, για να δηλώσει σε υψηλούς τόνους ότι ο ίδιος και η ΝΔ αρνείται να τοποθετηθεί στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος, του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό! Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους, αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν πρόδωσαν τη Μακεδονία, το έθνος, τον λαό», είπε ο κ. Δένδιας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον χειροκροτούν.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είπε ο ΣΥΡΙΖΑ «ταυτίζεται πλήρως με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και στέλνουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας και υπεράσπισης του κοινοβουλευτισμού στον ελληνικό λαό».

«Το Σύνταγμα το υπερασπίζονται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, όχι οι νεοναζί και δολοφόνοι του Φύσσα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, είπε πως ένσταση συνταγματικότητας «από συνάδελφο και από κόμμα, που χρησιμοποιεί κατά κόρον τη λέξη “προδότες”, όποια επιχειρήματα κι αν έχει, είναι απορριπτέα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για διχαστικό λόγο, προσθέτοντας με αιχμές πως «σε αυτό τον διχαστικό λόγο έχει συμπαρασταθεί και η σημερινή πλειοψηφία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top