Καμμένος:Θα ψηφίσουμε πρόταση δυσπιστίας αν αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση του πρώην υπουργού Εθν.Άμυνας με τον Τάκη Μπαλτάκο

Καμμένος- Μπαλτάκος

Συνάντηση στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή, είχε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο άντρες ξεκινούν έναν διάλογο για μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον και συγκεκριμένα  για εκλογική συνεργασία. Την ίδια ώρα, καλούν πρώην υπουργούς της ΝΔ για τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών.  

Αναφορικά με τη στάση Καμμένου στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας είπε πως «αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία». 

«Με τον κύριο Μπαλτάκο έχουμε  μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Siemens. Έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα. Κάναμε μια συζήτηση , μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία» είπε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους. 

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δε θέλουν ή δεν μπορούν ΟΚ. Σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε για τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια, έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών» είπε ο Τάκης Μπαλτάκος. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αποκλείονται κάποιοι πρώην υπουργοί της ΝΔ, η απάντηση του κ.Μπαλτάκου ήταν πως δεν αποκλείεται κανένας. Στην ίδια ερώτηση ο Πάνος Καμμένος απάντησε  ως εξής: «Σε μια αρχή ενός διαλόγου αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας στο  τραπέζι καταθέτει τη δική του πρόταση. Θα βρεθεί κοινή γραμμή αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανέναν λόγο να ανακοινώσουμε ποιοι αποκλείονται και ποιοι γίνονται αποδεκτοί. Οι θέσεις οι δικές μου είναι γνωστές, οι θέσεις του κ. Μπαλτάκου είναι γνωστές. Θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός των θέσεων του ενός και του άλλου για να βρούμε κοινή συνισταμένη».

Για την πρόταση δυσπιστίας, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δε γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top