Γεννηματά: Ο Θεοχαρόπουλος εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς Τσίπρα

Τι είπε για το έκτακτο συνέδριο και τον ενιαίο χαρακτήρα του ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά

«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.  Γι’ αυτό ο κ. Θεοχαρόπουλος ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας» ανέφερε κατά τη σημερινή «κλειστή»  συνεδρίαση  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη διαγραφή του προέδρου της ΚΙΝΑΛ. 

Πρόσθεσε η κ. Γεννηματά για το ίδιο ζήτημα: «Υπενθυμίζουμε ότι δεν είχαμε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ζήτησα στάση ευθύνης με σεβασμό απέναντι στον κόσμο της παράταξης και στην συνοχή του Προοδευτικού χώρου.  Υπευθυνότητα, που είναι «ισχυρότερη» από την κομματική πειθαρχία.  Γι’ αυτό και προειδοποίησα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες. Γι’ αυτό  δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θέτουν την προσωπικής τους άποψη, πάνω από την θέληση των πολιτών, και δεν κατανοούν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί μια αδύναμη Κυβέρνηση που συνεργάζεται ευθέως με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς».

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, γιατί αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει καινούργιες.  Δημιουργεί τον κίνδυνο ενίσχυσης του αλυτρωτισμού στο μέλλον. Και το χειρότερο. Όχι μόνο δεν προηγήθηκε Εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί αυτή την συμφωνία με στόχο την εξυπηρέτηση στενά κομματικών συμφερόντων» τόνισε επίσης η κ. Γεννηματά σχετικά με τη στάση του Κινήματος κατά της Συμφωνία των Πρεσπών.    

Σχετικά με το ΚΙΝΑΛ η πρόεδρός του επισήμανε ότι «στην πράξη ο πολυκομματικός φορέας αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε σύγχυση» και ότι για τον ίδιο λόγο  «επισπεύδονται  τα βήματα για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του Κινήματος Αλλαγής ως ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης» 

«Τους καλούμε όλους να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του Έκτακτου Συνεδρίου τον Μάρτιο, που θα το κάνει πράξη.  Συνέδριο που συγκαλείται με βάση το ισχύον Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής.  Απευθύνομαι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει πάντα ο «κορμός» αυτής της προσπάθειας για την μεγάλη κεντροαριστερά.  Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στην γέννηση του καινούργιου.  Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ.  Φυσικά απευθύνομαι και  στην ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεις για την Σοσιαλδημοκρατία, την ΕΔΕΜ όλες τι ως τώρα συνιστώσες του Κινήματος» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.   

Σύμφωνα με πληροφορίες οι  βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ήταν όλοι θετικοί στην ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα του και  ότι για την πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά ενημερώθηκαν σχετικά ο  Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης που απουσίαζαν στο εξωτερικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top