Θρίλερ με Συμφωνία των Πρεσπών: Δίνει το Ποτάμι το φιλί της ζωής σε Τσίπρα;

Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας από το Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάνουν υπολογισμούς για το αν βγαίνουν τα «κουκιά» για την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει «σίγουρες» τις ψήφους 149 βουλευτών (145 του ΣΥΡΙΖΑ συν τους κ. Δανέλλη, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά και Παπακώστα) και περιμένει τα… νεότερα από το Ποτάμι, δεδομένου ότι οι κ. Κόκκαλης και Ζουράρις, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν έχουν δείξει ότι προτίθενται να αλλάξουν στάση και να ψηφίσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Ραγδαίες εξελίξεις με Συμφωνία των Πρεσπών: «Κόλλησε» στους 149 ο Τσίπρας;

Αν και αρχικά φάνηκε πως το Ποτάμι θα επέλεγε είτε αποχή είτε «όχι», τελικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Σεβαστουπόλεως αποφάσισε να ψηφίσει κατά συνείδηση, χωρίς να τεθεί κομματική γραμμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός παραμένουν αμετακίνητοι στο «όχι», την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς φαίνεται να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ποτάμι: Ψήφος κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά τον Σπύρο Λυκούδη, φαίνεται πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τη στάση θα κρατήσει και είναι ανοικτό ακόμη και να επιλέξει την αποχή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Ποτάμι έχει επί της ουσίας γίνει ρυθμιστής της κυβέρνησης, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις, σε περίπτωση που δεν κυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένονται καταιγιστικές.

Ανοικτή και η στήριξη από Θεοχαρόπουλο

Την ίδια ώρα, τίποτα δεν αποκλείει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο ίδιος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενος το παρελθόν, ενώ η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει κατά συνείδηση, προειδοποιώντας ωστόσο με συνέπειες όποιον στηρίξει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Γεννηματά: Όποιος υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, διαγράφεται

Όπως όλα δείχνουν, τα πάντα για τη στάση του κ. Θεοχαρόπουλου θα ξεκαθαρίσουν μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ την ερχόμενη Κυριακή.
 

Δίνει στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας το Μαξίμου

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινά επικοινωνιακή αντεπίθεση με σκοπό να πείσει για τα οφέλη της Συμφωνίας.

Συμφωνία των Πρεσπών: Δημόσια πρόσκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για debate

Εκτός από τη δημόσια πρόσκληση του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών, το Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση του πλήρους κειμένου της συμφωνίας την Κυριακή, «για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top