Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει μυστική πλειοψηφία - Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές

«Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και της ΝΔ» τόνισε στη Π.Ε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Tο 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας,  αλλά και η χρονιά της ΝΔ. Γιατί, με τη στήριξη των πολιτών, θα αναλάβουμε τις τύχες της πατρίδας μας σε μια κρίσιμη συγκυρία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής που εξελέγη από το Συνέδριο. 

Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τα νέα μέλη της Πολιτικής  Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι  περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- εκλέγονται σε αυτή για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας», όπως σχολίασε..

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση  καλώντας και πάλι «τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα» και  επισημαίνοντας ότι «οι επόμενες εκλογές δε θα αφορούν μόνο την οικονομία, θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας». 

«Η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα μας εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης.  Αλλά και την ίδια, σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση. Με τραγικές δυστυχώς συνέπειες για την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας. Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή. Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Υπενθύμισε επίσης ότι την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσε «σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών» και ζήτησε «από τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν».  

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».  Για το ίδιο ζήτημα πρόσθεσε: « Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές». 

"Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία" ανέφερε ακόμη για το ζήτημα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αυγενάκης: Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top