Novartis: Συνελήφθη προστατευόμενος μάρτυρας-σύζυγος γνωστής τραγουδίστριας

Κατηγορείται για χρηματισμό - Επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από την Ελλάδα πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας (οι οποίοι ελέγχονται για την ίδια υπόθεση από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς)  και σύζυγος γνωστής τραγουδίστριας,  ο οποίος είναι προστατευόμενος   μάρτυρας στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. 

Ο ίδιος φέρεται να βαρύνεται με κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για χρηματισμό, σχετικά με την υπόθεση στην οποία είναι ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες . Εις βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα στοιχεία για χρηματισμό σχετικά  με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.

Κατά του συγκεκριμένου προσώπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. 

Ο κατηγορούμενος  πρώην σύμβουλος φαίνεται να επιχείρησε το βράδυ της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου να διαφύγει από την Ελλάδα, έχοντας προηγουμένως μεταφέρει την οικοσκευή της οικογένειάς  του στη Μαδρίτη, κινώντας υποψίες στις εισαγγελικές αρχές, που εξέδωσαν διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, ενώ οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριό του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top