«Κλείδωσε» η επίσκεψη Τσίπρα σε Τουρκία – Πυρετός προετοιμασίας σε Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός προβληματίστηκε προτού πάρει την απόφαση

Μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, απόφαση στην οποία κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από έντονο προβληματισμό.

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, το Μέγαρο Μαξίμου «μετά από μεγάλο προβληματισμό αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Ερντογάν».

Η ακριβής ημερομηνία είναι ανοικτή, ενώ εάν το ταξίδι πάει καλά, «θα γίνουν και τα επόμενα βήματα», όπως εξήγησε η κυρία Μακρή.

Αυτά, σύμφωνα με την ίδια, είναι:

1.    Θα συνεδριάσει αμέσως μετά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

2.    Θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές –ένας εφ’ όλης της ύλης διάλογος- που έχει «κολλήσει» από το 2016, λόγω της προκλητικότητας του Ερντογάν

«Το ερώτημα, τώρα, σε όλο αυτό είναι εάν είμαστε σίγουροι ότι ο “Σουλτάνος” δε στήνει παγίδα. Δηλαδή, να πάει ο πρωθυπουργός και να του ανοίξει όλα τα θέματα: Αιγαίο, υδρογονάθρακες και ΑΟΖ» σχολίασε η Κάτια Μακρή και κατέληξε: «Βεβαίως, υπάρχει καχυποψία. Γι’ αυτό και πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία, η Αθήνα επεξεργάζεται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της ατζέντας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top