Αλαβάνος για Τσίπρα: Και ο Ιησούς έκανε λάθος με την επιλογή του Ιούδα

«Τέτοια απαξίωση στην Αριστερά δεν έκανε ούτε ο χειρότερος αντίπαλος μας»

«Έκανα μια προσπάθεια να φύγει από το παλιό η Αριστερά, πιστεύοντας ότι ένας νέος άνθρωπος θα συμβάλλει. Έπεσα εντελώς έξω. Και ο Ιησούς έπεσε έξω με την περίπτωση του Ιούδα. Είναι η πλήρης αποτυχία».

Αυτό είπε ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας με σκληρά λόγια για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξε για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του -τότε- Συνασπισμού το 2008.

«Αυτή την προδοσία της Αριστεράς και την απαξίωση της Αριστεράς μέσα στην κοινωνία δεν την έχει κάνει ο χειρότερος αντίπαλος μας μέχρι τώρα με τόσο μεγάλη επιτυχία. Έχει λειτουργήσει για την Αριστερά χειρότερα και από τον χειρότερο δεξιό» είπε ο επικεφαλής του “Σχεδίου Β”» είπε ο κ. Αλαβάνος στον Σκάι και πρόσθεσε: «Ο δεξιός είναι επικριτικός απέναντι στις θέσεις της αριστεράς. Αλλά και στις πιο δύσκολες καταστάσεις για την Αριστερά, υπήρχε και μέσα στους συντηρητικούς μια εκτίμηση στην Αριστερά. Με την έννοια ότι πιστεύουν κάτι που δεν είναι πραγματοποιήσιμο και λένε πολλά λόγια, αλλά παρ’ όλα αυτά το πιστεύουν και έχoυν αξίες. Είναι αυτό που λέμε η ηθική απαξίωση. Είναι η απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος. Πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας και όλη η παρέα Δραγασάκηδες, Φλαμπουράρηδες, κλπ., οι οποίοι έχουν κάνει ένα θίασο, του οποίου το παίξιμο το σκηνοθετεί ο εξωτερικός παράγοντας»

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» χαρακτήρισε «πολιτικά διεφθαρμένο» κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι διεφθαρμένο κόμμα ως προς την πολιτική του ακεραιότητα, γιατί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Σε μια ημέρα η κυβέρνηση το “όχι” το έκανε “ναι” και έκανε ένα από τα χειρότερα πολιτικά πραξικοπήματα στη νεώτερη της ιστορία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top