«Μάχη» Κωσταράκου - Καμμένου για τη στολή στη «Μέδουσα»

Και παρέμβαση Δένδια: Εγώ δεν παριστάνω τον στρατηγό

Κωσταράκος Καμμένος

Σε «μάχη» στα social media εξελίχθηκε η κριτική που άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος στον  υπουργό Πάνο Καμμένο,  για το γεγονός ότι  φορά στρατιωτικές στολές, επικαλούμενος φωτογραφίες από τη διακρατική στρατιωτική άσκηση «Μέδουσα».    

Ο  κ.Κωσταράκος ανέφερε μεταξύ άλλων:   

«Θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο «πολιτικό πλαίσιο», δε νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του «υπουργικά διακριτικά». Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες. Απο προσωπική πείρα μπορώ να πω οτι το δικαίωμα να φέρεις τη στολή δεν ειναι καθόλου εύκολο να το αποκτήσεις, γιατι πρέπει να καταταγείς και συνεπαγεται ενα μεγάλο προσωπικο και οικογενειακό τίμημα. Ο κ. ΥΕΘΑ, ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ είναι ακριβώς αυτό, μόνο αυτό και έτσι θα πρέπει να παραμένει. Είναι ένας Υπουργός, απόλυτα σεβαστός, που ως εντεταλμένο μέλος της νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης είναι αυτός που ασκεί τον πολιτικό έλεγχο των ΕΔ, γεγονός που αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της Δημοκρατίας. Δεν ειναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε τα συγχαρητήριά του πάντως για όσους συμμετείχαν στη «Μέδουσα»  καταλήγοντας:  
«Και πάλι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους για την πετυχημένη άσκηση !!! ‘Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή’». 

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Aπαντώντας στον κ. Κωσταράκο ο υπουργός Άμυνας απάντησε με προσωπικές αιχμές, ενώ ανάρτησε και φωτογραφία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και  άλλοι υπουργοί Άμυνας πριν από αυτόν  φορούσαν στολή.    

«Ο Στρατηγός Κωσταράκος αφού δώριζε από μια στολή κάθε υπουργό τώρα ως απόστρατος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις στο διαδίκτυο προφανώς γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία  21 μαγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος» έγραψε στο twitter ο κ. Καμμένος. 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ: ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

Στη διαμάχη παρενέβη και ο Ν. Δένδιας, με φωτογραφία επίσης από την επίσκεψη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος,  στην  οποία φαίνεται να φορά μπουφάν με τα χρώματα παραλλαγής αλλά να έχει  πολιτική  περιβολή.  

 Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας στο twitter: 

«Οι μισές αλήθειες είναι ολόκληρα ψέματα. Ποτέ δε φιλοδόξησα να παραστήσω τον στρατηγό (στην πραγματικότητα στην επίσκεψη στη Στρογγύλη φορούσα απλώς ένα «στρατιωτικό»  μπουφάν με πολιτικά ρούχα και όχι - φυσικά - στολή)»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top