Συνεχίζει τον «χαβά» της η Άγκυρα με νέα γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Στα ρηχά η νέα τουρκική γεώτρηση - Πώς απαντά η Κύπρος

Η Άγκυρα συνεχίζει το χαβά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ξεκινώντας νέα γεώτρηση στον κόλπο της Μερσίνας.

ΣΤΑ ΡΗΧΑ Η ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

Η δυνατότητα της Τουρκίας να τρυπήσει προς το παρόν μόνο σε μέτρια βάθη, με νέα γεώτρηση στον κολπο της Μερσίνας, αυξάνει την επιθετικότητά της.  

 «Θα αρχίσει γεώτρηση στα ρηχά νερά. Όλα είναι έτοιμα.  Ό,τι υπάρχει στη θάλασσα και στη ξηρά θα το βρούμε»  υποστήριξε ο Υπουργός  Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.  

ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σκοπός τους είναι να προκαλέσουν μια σπασμωδική αντίδραση από την κυπριακή πλευρά. Μέχρι τώρα όμως η Κύπρος αντιδρά με ψυχραιμία. «Αυτή την προσπάθεια που εχει στόχο  να δημιουργήσει σκιές ή αμφιβολίες την αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία» δήλωσε στο Star o Πρόδρομος Προδρόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Κύπρου.  

Οι Τούρκοι αντί να κάνουν την αυτοκριτική  τους για την παράνομη κατοχή της Βόρειας Κύπρου κατηγορούν την Ελλάδα για κλοπή και απάτη! Σύμφωνα με το νέο αφήγημα όπως το παρουσίασε σε διάλεξη ο υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαιτζί,  το οικόπεδο 15 που βρίσκετε στα νότια της Κρήτης, ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και το οικόπεδο 20 στην υφαλοκρηπίδα της Λιβύης. Στον χάρτη δεν υπάρχει πουθενά το Καστελόριζο!: 

ΓΙΑΪΤΖΙ: Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ 

Ο Τούρκος αξιωματικός υποστηριξε επίσης πως η Ελλάδα καταπατά 39.000 τετραγωνικά χλμ απο την ΑΟΖ της Λιβύης.

Ποιος όμως είναι ο υποναύαρχος Yayci; Είναι ο βασικός εμπνευστής των ακραίων θεωριών για τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις οποίες, όλες οι οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών στην περιοχή πρέπει να γίνουν με την Τουρκία. Επίσης έχει δημιουργήσει τον feto… μετρητή, ένα πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο όπως λέει, ανακαλύπτει γκιουλενιστές αξιωματικούς! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top