Οι παροχές φέρνουν εκλογές; Τι απαντά το Μαξίμου

«Φούντωσε» πάλι η εκλογολογία

Μέγαρο Μαξίμου

«Φούντωσε» πάλι η εκλογολογία τα τελευταία 24ωρα.  Ο κυριότερος λόγος ήταν οι ολοένα και αυξανόμενες ανακοινώσεις για παροχές και διορισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης,  επί σειρά ημερών, σε συνδυασμό με την εκκρεμότητα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο (λόγω και της ειλημμένης απόφασης των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση).

Ένας άλλος λόγος ο οποίος θα μπορούσε επίσης «να βάλει σε πειρασμό» τον Αλέξη Τσίπρα είναι η έγκριση ουσιαστικά από την Κομισιόν της μη περικοπής των συντάξεων, όπως είχε αρχικά νομοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ. 

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών έκαναν μάλιστα λόγο για προσφυγή στις κάλπες τον Φεβρουάριο ή το αργότερο τον Μάρτιο

Από την άλλη πλευρά πάντως «αντικίνητρο» για το ενδεχόμενο εκλογών φέρεται να είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων τα οποία καταγράφουν αύξηση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ και την επίτευξη ακόμη και αυτοδυναμίας (όπως στην περίπτωση της δημοσκόπησης της Metron Analysis).          

«Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια» διαμήνυσε το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το μεσημέρι, διαβεβαιώνοντας και πάλι ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της.     

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»  και προσθέτουν: «Κάποιοι φαίνεται πως πάλι άρχισαν να ψάχνονται»

Όσοι πάντως επιμένουν από τον χώρο της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με εναλλακτική αντί του Φεβρουαρίου του 2019 τον Μάιο (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ή με τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών) επισημαίνουν με νόημα ότι «οι πρόωρες εκλογές ουδέποτε προαναγγέλλονται».   

Του Αλέξη Διακόπουλου  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top