Οριστικό: Οι συντάξεις δε θα κοπούν!

Τσίπρας: «Θα διαψευστούν όσοι επένδυσαν στις περικοπές»

Χριστούγεννα χωρίς περικοπές, θα κάνουν τελικά ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, καθώς μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ακόμα και οι "σκληροί" του Eurogroup, δεν έβαλαν τρικλοποδιά. 

«Θα διαψευστούν όσοι επένδυσαν στις περικοπές» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Thessaloniki Summit.      
Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, τα κράτη- μέλη δέχθηκαν την εισήγηση της Κομισιόν ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το στόχο για 3,5%, χωρίς να λάβει το εν λόγω μέτρο... Η τελική γνωμοδότηση της Κομισιόν αναμένεται την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. 

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ "ΦΩΤΙΕΣ"

Η περικοπή που η Ελλάδα απέφυγε στο παρα πέντε, θα άγγιζε ακόμη και τις χαμηλές συντάξεις. Συνταξιούχος του ΙΚΑ, με αποδοχές 760 ευρώ, θα γλιτώσει μειώσεις 103 ευρώ. Συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ, που παίρνει 1.400 ευρώ σύνταξη θα σώσει την προσωπική διαφορά και θα γλιτώσει από περικοπές 252 ευρώ το μήνα. 

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ- ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ακύρωση του μέτρου και όχι για αναβολή. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή θα ψηφίσει απο την αρχή νέο νόμο. 

Τι θα γίνει αν ο προϋπολογισμός αντιμετωπίσει στο μέλλον πρόβλημα;  Θα ενεργοποιηθεί ο περίφημος "κόφτης" αλλά όχι κατ' ανάγκην απο τις συντάξεις. 

ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 900 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Εκτός από τη διάσωση των συντάξεων, πράσινο φως πήρε και το πακέτο της ΔΕΘ, που αυξάνεται, μάλιστα, στα 900 εκατ. ευρώ. Το βάρος πέφτει στο κονδύλι για το επίδομα στέγασης, που αυξάνεται από τα 200 στα 400 εκατ. ευρώ. Το πακέτο συμπεριλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την επιδότηση για νέους εργαζόμενους, τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων και των μερισμάτων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top