Όχι μόνο… συμφωνία αλλά και συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ

Κατάληψη σε σχολεία της Κατερίνης για το Σκοπιανό

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Σκοπίων η αλλαγή του πρώτου άρθρου του συντάγματος.

Στην Πιερία  πάντως μαθητές έκαναν κατάληψη φωνάζοντάς συνθήματα για τη Μακεδονία.

Μαθητές στο 4ο Λύκειο της Κατεριίνης τραγουδούν το “ Μακεδονία ξακουστή”. Μαζί  με άλλα  τρία Γυμνάσια και  Λύκεια της πόλης έκαναν κατάληψη   για τα προβλήματα στην παιδεία  αλλά και για το όνομα της Μακεδονίας.

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΓΔΜ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Στον Λαιμό των Πρεσπών  κοινή επιτροπή Ελλάδας Σκοπίων ενέκρινε το σχέδιο για διάνοιξη συνοριακής γραμμής  που θα προκηρυχθεί το Μάρτιο του 2019 με προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ζ.ΖΑΕΦ: «ΙΣΤΟΡΙΚΗ»  Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στα Σκόπια πέρασε από την επιτροπή της Βουλής η πρώτη τροπολογία με τις βελτιώσεις του Ζάεφ , ο οποίος εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά θα μείνει ικανοποιημένη και δεν θα ζητήσει άλλες αλλαγές.

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ  Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»

Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων , αλλάζει πάντως  τις σημαίες μπροστά από τα κυβερνητικά κτίρια  υπό τους ήχους του αλυτρωτικού εθνικού ύμνου της χώρας της που μιλά για «απελευθέρωση της Μακεδονίας».

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Στα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας   έχουν  αρχίσει να δημιουργούν προβληματισμό οι ενστάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου για τον τρόπο που οι σκοπιανοί ερμηνεύουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Στο Kanal 5 TV αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι «ο Παυλόπουλος επιμένει ότι η χώρα μας πρέπει να δώσει γραπτή δέσμευση ότι η συμφωνία ονόματος που υπεγράφη τον Ιούνιο δεν αναγνωρίζει το μακεδονικό έθνος αλλά την ιθαγένεια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top