Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από το «γεράκι» της Άγκυρας

Η «καυτή πατάτα» των 12 μιλίων που έδωσε ο Κοτζιάς στον Τσίπρα

Mπορεί να έβγαλε τη στολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και να φόρεσε το κοστούμι του υπουργού Άμυνας,   όμως ο Χουλουσί Ακάρ παραμένει το πρώτο «γεράκι» της Άγκυρας και απειλεί ξανά τη χώρα μας αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

«Εάν αποφασίσουν κόντρα στις συμφωνίες, κόντρα στο διεθνές δίκαιο και στις καλές σχέσεις γειτονίας, είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουμε, η στάση μας είναι γνωστή. Όλων των ειδών τα μέτρα υπάρχουν. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» δήλωσε ο Τούρκος  υπουργός Άμυνας. 

Ο Ακάρ μίλησε πάλι για...  ελληνική παρενόχληση του «Μπαρμπαρός», δείχνοντας ωστόσο μια φωτογραφία όπου η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» μόλις που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, πολύ μακριά από το τουρκικό σκάφος:  «Εδώ είναι μια φωτογραφία μέσα από το «Μπαρμπαρός» και φαίνεται το πολεμικό πλοίο της γείτονος. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά για δεύτερη φορά να παρενοχλήσει το ερευνητικό μας πλοίο που βρίσκεται εκεί». 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ 

Οι απειλές της Άγκυρας εξετάστηκαν το πρωί σε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ο τουρκικός Τύπος  διαβάζει όπως θέλει το θέμα των 12 μιλίων.

«Ο Τσίπρας σταμάτησε το διάταγμα για τα ελληνικά χωρικά ύδατα» υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδό της η Χουριέτ.  

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Νίκος Κοτζιάς δεν έστειλε ποτέ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Προεδρικά Διατάγματα για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, ξέροντας ότι το ΣτΕ θα μπορούσε να τα απορρίψει. Για το λόγο αυτό η επέκταση στα 12 μίλια θα περάσει από τη Βουλή και θα γίνει με νομοσχέδιο εν ευθέτω χρόνο. 

ΝΔ: ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό» επέκρινε την  κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.   

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΠΑ  

Τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου παίζει πάλι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα 12 μίλια, τηρώντας ίσες αποστάσεις από Αθήνα και Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top