Χαμός με τη σύλληψη πλανόδιας μουσικού στη Θεσσαλονίκη – Στη Βουλή το θέμα

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του νόμου για την επαιτεία

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει το θέμα της σύλληψης πλανόδιας μουσικού στη Θεσσαλονίκη για «επαιτεία», με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν με τροπολογία την κατάργηση του σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στη συμπρωτεύουσα, όπου η νεαρή κοπέλα έπαιζε μουσική στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή προσαγωγή και στη συνέχεια μήνυση από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου» έγραψε στο facebook ο γνωστός τραγουδοποιός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, ενώ πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου.

Ζερβουδάκης για σύλληψη πλανόδιας μουσικού

«Η μουσική στον δρόμο δεν είναι επαιτεία» δήλωσαν, από την πλευρά τους, τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ), που διοργάνωσαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σιωπηλή διαμαρτυρία, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην Αριστοτέλους.

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του νόμου για την επαιτεία

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν – με αφορμή το περιστατικό – την κατάργηση του άρθρου 407 του Ποινικού κώδικα για την επαιτεία.

«Το αδίκημα της επαιτείας ανήκει στην κατηγορία των ψευδοαδικημάτων, καθώς κανένα έννομο αγαθό δεν προσβάλλεται από την πράξη αυτή» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Νίκος Παρασκευόπουλος, Βασίλης Τσίρκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Τι αναφέρει το άρθρο 407

«Όποιος επαιτεί από φυγοπονία ή φιλοχρηματία ή κατά συνήθεια τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της κράτησης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top