Κοτζιάς: Νέα πυρά κατά Καμμένου – «Ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες»

«Μόνο εγώ παραιτήθηκα υβριζόμενος» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

Νέα «πυρά» κατά του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το Ηράκλειο της Κρήτης.  «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ζητώντας ουσιαστικά να διακοπεί η κυβερνητική συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου. 

Προεξόφλησε μάλιστα ότι η  Συμφωνία των Πρεσπών  θα περάσει από την ελληνική βουλή, και ότι μπορεί να προκύψει σε αυτή  καινούριια πλειοψηφία. «Ο πρωθυπουργός δεν το πιστεύει γιατί έχει άλλη σχέση με τον εταίρο του, εγώ δεν έχω» σχολίασε για το ίδιο ζήτημα. 

«Μόνο εγώ παραιτήθηκα υβριζόμενος» τόνισε ακόμη  ο κ. Κοτζιάς κατά την ομιλία του, στην οποία υποστήριξε  επίσης ότι  δεν αποκάλυπτε δημόσια ότι την έχει στείλει στον πρωθυπουργό, αλλά το έπραξε μετά τις αναφορές Σκουρλέτης και  Τζανακόπουλου σε «ακατανότητη παραίτηση». «Δεν παραιτήθηκα επειδή ερωτεύτηκα ξαφνικά. Είναι μια επιστολή που θέλει να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. 

Ανέφερε επίσης ότι «ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει» και υποστήριξε:  «Λένε κάποιοι ότι έβαλα το “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το “εμείς”», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς από την Κρήτη.

Όπως διαβεβαίωσε «το Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία».  

Αναφέρθηκε  επίσης σε 93 υποθέσεις που στάλθηκαν στη Δικαιοσύνη από το υπουργείο Εξωτερικών:  «Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κωνσταντινούπολη είναι εγκληματίες». 

Σε μια άλλη αιχμή σχετικά με τα όσα έγιναν πρόσφατα, τόνισε ο κ. Κοτζιάς:

«Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν. Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news. Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ενάντια στη διαφθορά και τους εκβιαστές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top