Καμμένος: "Στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών"

«Το 2019 είναι έτος εκλογών»

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Καλάσνικοφ» μπήκε στην αίθουσα, οπού πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, ο Πάνος Καμμένος και άνοιξε τα χαρτιά του για την παραμονή του κόμματός του στην κυβέρνηση. 

«To 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και αυτές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε θα γίνουν τον Μάϊο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν είναι και θα είναι μια έντιμη και δημόσια συνεργασία. Δε συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος. Δε συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να πάψουν οι διώξεις εναντίον τους όπως έκαναν Σαμαράς και Βενιζέλος», είπε αρχικά ο κ. Καμμένος και μπαίνοντας στο ζουμί δε μάσησε τα λόγια του για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στην ελληνική Βουλή.

«Κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση. Ό,τι είχαμε να πούμε το λέμε ανοικτά έντιμα και καθαρά και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε. Οφείλω να ξεκαθαρίσω το θέμα του χρόνου της συνεργασίας μας. Όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας του Μακεδονικού δηλαδή. Θέμα που για εμάς αποτελεί καταστατική δέσμευση με την γέννησή μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δε μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από την δική μας θέση. Έχουμε μπροστά μας μια συμφωνία την Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν θα την στηρίξουμε. Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Δηλαδή έρθει η συμφωνία στη Βουλή εκεί έντιμα και καθαρά εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι αν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή δε θα την ακυρώσει και κατηγόρησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι συμπλέει με το αντιπολιτευόμενο VMRO,  «αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στην Κατοχή για την Μακεδονία του Αιγαίου. Αυτούς που αποτελούν συνέχεια της πολιτικής του Μουσολίνι που ανακάλυψε το Μακεδονικό έθνος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το VMRO δεν είναι δικός μας σύμμαχος. Είναι της ΝΔ σύμμαχος. Ποτέ εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας», τόνισε.

Ξεκαθαρίζοντας το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος είπε: 

«Για να σταματήσουν να στενοχωριούνται οι εφημερίδες και να μιλούν για φωτιές, πολέμους, αίματα και μαχαίρια, η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό, ότι μέχρι τον Μάρτιο δε συζητούμε, ισχύει απόλυτα όπως την συμφωνήσαμε δημόσια. Τελείωσε η συζήτηση. Θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η συμφωνία. Γιατί έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top