Θύελλα από δήλωση Παπαγγελόπουλου για «πογκρόμ συλλήψεων» της ΝΔ

Υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής του καταλογίζουν Χατζηδάκης και Δένδιας

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Πολιτική θύελλα ξέσπασε σήμερα ύστερα από τη χθεσινοβραδινή αναφορά του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε Επιτροπή της Βουλής, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ  για την προτροπή του Παύλου Πολάκη σε φυλακίσεις, για «πογκρόμ συλλήψεων» επί της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά για επικοινωνιακούς λόγους. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε αργότερα ότι η αναφορά του αφορούσε επιχειρηματίες και μόνο, αν και διατύπωσε αιχμή για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (χωρίς να τον κατανομάσει), αναφερόμενος στο γνωστό βίντεο στο οποίο σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς συνομιλεί με ανώτερο δικαστικό. 

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης. 

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:  

«Ο κ. Παπαγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”

Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη.

Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 

Δήλωση για το ζήτημα έκανε και ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά το διάστημα των συλλήψεων της Χρυσής Αυγής, ο οποίος   δήλωσε σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή:  

«Τo να εμφανίζεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως αυτόκλητος υπερασπιστής των επιχειρημάτων της Χρυσής Αυγής, (κάνοντας λόγο για δήθεν “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”!), ενόσω μάλιστα η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη διάπραξη δεκάδων άλλων αδικημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί μέγα θεσμικό ατόπημα.  Η  ευθύνη βαραίνει ακέραια την Κυβέρνηση στο σύνολό της».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ:  ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  

Απαντώντας στη δήλωση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου. Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών. Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Η «άγνωστη» φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία».

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ  ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, επανήλθε στο ζήτημα των δηλώσεων Παπαγγελόπουλου, μετά την απάντηση του αν. Υπουργού Δικαιοσύνης και τον κάλεσε να κατανομάσει ποιους εννοεί, αν όχι τη Χρυσή Αυγή. 

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε αυτή τη φορά: 

 «Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τον καλούμε να απαντήσει συγκεκριμένα:

 1. Ποιο ήταν το πογκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;

2. Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εννοεί;

3. Ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες;

 Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει σήμερα κι όλας τον κ. Παπαγγελόπουλο!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top