"Σχέδιο εισβολής" από την Κρήτη βλέπουν οι Τούρκοι!

Ζητούν και τα ρέστα για την ΑΟΖ και τις απειλές κατά της Ελλάδας

«Οι Έλληνες προσπαθούν να μας στραγγαλίσουν», φωνάζουν οι Τούρκοι, κάνοντας το «άσπρο μαύρο» στο θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ! 

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Γενί  Σαφάκ», με τίτλο «Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη», υποστηρίζει ότι η συμφωνίες Αθηνών, Λευκωσίας και Καϊρου για την οριοθέτηση μίας ευρείας κοινής θαλάσσιας ζώνης που θα ξεκινά από την Κρήτη,  ουσιαστικά «πνίγουν» την Τουρκία στη Μεσόγειο, περιορίζοντας την ΑΟΖ της. 

ΤΟ STAR  ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Στον Έβρο ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», ενώ το Star  με τον Λάμπρο Δεμερτζή, βρέθηκε στο ακριτικό φυλάκιο «Ψιλή Άμμος» της Σάμου και κατέγραψε μοναδικές στιγμές από την καθημερινή ζωή αυτών που φυλάνε Θερμοπύλες.

 ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Στον αέρα, τα ελληνικά μαχητικά αναχαιτίζουν καθημερινά τους Τούρκους που συνεχίζουν «το χαβά τους» στο Αιγαίο.

Ένα τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 πέταξε το πρωί για ένα λεπτό πάνω από την Παναγιά Οινουσσών, σε ύψος 11.000 ποδών, ενώ οι Τούρκοι έδωσαν το παρόν στο Αιγαίο και με μαχητικά αεροσκάφη. Δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο Βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα σε Λήμνο-Λέσβο και άλλα τρία στο Νότιο Αιγαίο, ανατολικά της Ρόδου. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από Λάρισα, Αγχίαλο και Σούδα.

Η Άγκυρα αναμένεται να ανεβάσει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο μέσα στο Νοέμβριο, όπως δήλωσε στο Star o  Αναπληρωτής  Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top