Απίστευτο: Το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο για δικά του κτίρια στο Υπερταμείο

Καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και ερώτηση Αυγενάκη

Δικαστήρια Ηρακλείου

Το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο, υποστηρίζει ο βουλευτής και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό  Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Αφορμή στάθηκε καταγγελία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης  σύμφωνα  με την  οποία το Δημόσιο θα πρέπει   πληρώνει ενοίκιο στο υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο! 

«Είναι σκανδαλώδης και θα αποτελούσε ανέκδοτο για γραφειοκρατικά τρέλα, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα. Η «περήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη στοιχίσει δύο επιπλέον μνημόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού, πάνω από 15.000€ σε κάθε νοικοκυριό, κόφτη σε μισθούς και συντάξεις και εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του.    

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Υπάρχει σύμβαση παραχώρησης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στο Υπερταμείο; Το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει ενοίκιο για τη χρήση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;

2. Για ποιά δημόσια κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει (ή θα αρχίσει να καταβάλλει) ενοίκιο;  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top