Ζημιές 5,4 εκ. ευρώ η σκοπιανή εταιρεία ρεύματος που αγόρασε η ΔΕΗ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τίμημα ζητά η ΝΔ

Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα με ποια σκοπιμότητα και ποια κριτήρια επέλεξε να εξαγοράσει μια προβληματική επιχείρηση στα Σκόπια και, κυρίως, πώς αιτιολογεί το τίμημα» τονίζει η Μαρία Σπυράκη, ζητώντας απαντήσεις για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας ηλεκτρισμού EDS από τη ΔΕΗ έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης, η οποία ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ, η εταιρεία εμφάνισε το 2017 ζημιές ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή μεγαλύτερες από το τίμημα που κατεβλήθη.

«Την ώρα που οι Έλληνες ακριβοπληρώνουν τη ΔΕΗ που καταρρέει, η κυβέρνηση την υποχρέωσε να εξαγοράσει έναντι 4,8 εκατ. ευρώ μια σκοπιανή εταιρεία ηλεκτρισμού που πέρυσι εμφάνισε ζημιές ύψους 5,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί ότι αυτή η εταιρεία ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σταθάκης: Κερδοσκοπικά funds έχουν βάλει στόχο τη ΔΕΗ

Η Νέα Δημοκρατία, όπως και το Κίνημα Αλλαγής, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία εξαγοράς στη Βουλή.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, από την πλευρά του, έχει απαντήσει για το θέμα πως την εξαγορά την ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει μερίδιο περίπου 11% στην σκοπιανή αγορά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top