Ξενογιαννακοπούλου στην ΑΔΕΔΥ: 8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019

Σε αναλογία «1 προς 1» πλέον η σχέση προσλήψεων και συνταξιοδοτήσεων

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχε η  Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. 

«Η ΑΔΕΔΥ έθεσε από την πλευρά της όλα τα θέματα που αφορούν στο Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους (μισθολογικό, συνταξιοδοτικό, προσλήψεις, κατάργηση τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, ιδιωτικοποιήσεις, συμβασιούχοι κτλ). Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν γενικόλογες και αόριστες και η Υπουργός ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί, πάνω στα αιτήματα που θέσαμε, και θα μας απαντήσει σε επόμενη συνάντηση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η  ΑΔΕΔΥ 

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η Υπουργός έδωσε τις εξής απαντήσεις:

1.Διορισμοί:

Απέδωσε την καθυστέρηση των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, λόγω των πολλών αιτήσεων που υπάρχουν. Αναφέρθηκε σε προκηρύξεις που υπάρχουν για γιατρούς του ΕΣΥ ,φυλάκων στο πολιτισμού,διοικητικών γραμματέων κλπ ,οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Για την προκήρυξη 3Κ που αφορά τις προσλήψεις στους Δήμους είπε ότι υπάρχουν 150.000 αιτήσεις και ως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρώσει το ΑΣΕΠ τη διαδικασία.

— Συγκεκριμένα στοιχεία δεν δόθηκαν ούτε αυτή τη φορά. Παραδέχθηκε ότι για την εκπαίδευση από το 2015 ως το 2018 δεν έχει βγει ούτε μια προκήρυξη και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

Για το 2019 υπάρχουν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό για τις 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή (εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ) και για τις 3000 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Γι αυτά θα βγουν σύντομα και οι προκηρύξεις.

— Σε ό,τι αφορά στις ανακοινώσεις του υπουργού παιδείας για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών το 2020 και το 2021 και για το αν και γι αυτές τις θέσεις θα υπάρξουν προκηρύξεις, είπε ότι ως υπουργείο συμφώνησε για τον αριθμό που ανακοινώθηκε, αλλά δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το αν θα γίνουν προκηρύξεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 1: 1, λέγοντας ότι το θεωρεί πολύ σημαντικό, αφού η εκτίμηση είναι ότι το 2018 θα αποχωρήσουν συνολικά από όλο το δημόσιο 8.000 Δ.Υ και θα μπορούν να γίνουν 8.000 προσλήψεις το 2019.

2. Για τα θέματα του μισθολογίου,του συνταξιοδοτικού,των ΒΑΕ και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων είπε ότι είναι θέματα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και δεν έχει να μας απαντήσει κάτι.

3. Για την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη είπε ότι μελετά το θέμα και θα μας απαντήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top