Η Άγκυρα απειλεί τους πάντες για να βάλει χέρι στα κοιτάσματα του Αιγαίου

Το Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ και το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής»

Η Τουρκία απειλεί τους πάντες προκειμένου να βάλει χέρι στους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου. Είναι πολλά τα λεφτά και ο Ερντογάν διαμηνύει σε Αθήνα και Λευκωσία πως δεν θα κάνει πίσω. 

 Ο "ΠΟΡΘΗΤΗΣ" ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Tο πλοίο - γεωτρύπανο «Φατίχ», που στα τουρκικά σημαίνει «Πορθητής». Το σκάφος θα τρυπήσει το βυθό στα ανοιχτά της Αττάλειας, ψάχνοντας για υδρογονάνθρακες.

Tο γιγαντιαίο πλοίο, μήκους 230 μέτρων και πλάτους 36, πλέει τώρα νότια της Αττάλειας και από ώρα σε ώρα ξεκινά υποθαλάσσιες έρευνες, εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.  

Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ "7 ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

Όμως η Άγκυρα γλυκοκοιτάζει και τα κυπριακά οικόπεδα, υποστηρίζοντας ότι μεγάλο μέρος του οικοπέδου «7»  βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Γι' αυτό και ουσιαστικά απειλεί άμεσα Λευκωσία και Αθήνα, με θερμό επεισόδιο στην περιοχή, με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.    

 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 7

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος,  μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, «είναι  εντυπωσιακός ο πλούτος του οικοπέδου 7 και  ειναι πέντε φορές μεγαλύτερης απο το κοίτασμα της Αιγύπτου».

Ο Νιλ Τσάπμαν, αντιπρόεδρος της ΕΧΧΟΝ  ΜΟBIL,  η οποία κάνει έρευνες στο οικόπεδο «10», είδε τον Κύπριο Πρόεδρο, αλλά δεν πήρε θέση.

«Τα οποιαδήποτε κυβερνητικά ζητήματα και οι διαφορές στην οριοθέτηση, είναι δουλειά των Κυβερνήσεων να τα συζητούν και να τα επιλύουν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της  ΕΧΧΟΝ MOBIL .  

«Μέχρι τώρα δυστυχώς τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν τίποτα. Το Κυπριακό είναι ακόμα εκεί. Ήταν 1974 και είναι 2018. Λύθηκε το Κυπριακό; Δεν λύθηκε...»  δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν που συνεχίζει τις απειλές του.    

Οι απειλές της Άγκυρας δεν τρομάζουν την Αθήνα, που είναι έτοιμη να απαντήσει με οποιοδήποτε τίμημα. 

"Η Πολεμική Αεροπορία ακόμα και σε καιρό ειρήνης θυσιάζει τα τέκνα της στο βωμό του καθήκοντος, όπως οι πρόσφατα εκλιπόντες Νίκος Βασιλείου και Γιώργος Μπαλταδώρος" τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η Άγκυρα προγραμματίζει να διεξάγει σύντομα γεωτρήσεις στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στις περιοχές όπου έχει παραχωρήσει άδειες η αποκαλούμενη  «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»  προς την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ

Την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο είχε την ευκαιρία να επισημάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης το Γερμανό ομόλογό του, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο Πεντάγωνο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top