Μητσοτάκης στα «γενέθλια» της ΝΔ: Σε φουρτούνα χωρίς καπετάνιο η χώρα

Άνοιγμα σε κεντροαριστερούς και αριστερούς ψηφοφόρους

«Η κυβέρνηση θα φύγει πολιτικά ηττημένη και ηθικά απαξιωμένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, όπου και παρουσιάστηκε το νέο σήμα του .

"Υποδεχόμαστε το νέο σύμβολο της παράταξής μας που σηματοδοτεί τον ρόλο που θα διαδραματίσει το κόμμα, ένα κόμμα ανοικτό στις νέες ιδέες που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική και θα εμπνεύσει τους πολίτες με μία συμφωνία αλήθειας" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Περιγράφοντας το νέο σήμα είπε ότι έχει το ΝΔ στο κέντρο το Ν τη Νεότητας και το Δ της παντοτινής δημοκρατικής αναφοράς και έχει σαν άξονα τον παραδοσιακό πυρσό λίγο αφαιρετικό και όλο μαζί στο φόντο το γαλάζιο της πατρίδας μας. "Είναι ένα σήμα που δείχνει ότι η ΝΔ αλλάζει γιατί είναι ένα κόμμα ζωντανό και ανοικτό ώστε να εκφράσει τις ανάγκες των καιρών" υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος. 

Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση και επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Πάμε σε φουρτουνιασμένα νερά χωρίς καπετάνιο και με εξαντλημένη την κοινωνία... Η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια είναι οφθαλμαπάτη. Η χώρα είναι εκτός αγορών, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται, η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο, η χώρα πρέπει να πάει το συντομότερο σε εκλογές και μόνο η ισχυρή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας ώστε να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές και να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές.. .Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία για να αλλοιώσουν την ορθολογική σκέψη των πολιτών. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μίας εποχής που τελειώνει με οδύνη". Κάλεσε επίσης τους δημοκρατικούς πολίτες με την ψήφο τους να τους διώξουν όχι "μόνο πολιτικά ηττημένους αλλά και ηθικά απαξιωμένους".

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες να συστρατευθούν: "Απευθύνομαι σε όλους όσους μας ψήφισαν αλλά στην πορεία μας εγκατέλειψαν, είναι ώρα να γυρίσουν σπίτι τους. Απευθύνομαι και στους αριστερούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, η χώρα χρειάζεται μία νέα εθνική συμπόρευση, όχι άλλα ψέματα, χρειάζεται μία συμφωνία αλήθειας, επιτέλους να πάμε μπροστά, επιτέλους μπορούμε. Μπορούμε ενεργοποιώντας ένα μεγάλο κοινωνικό ρεύμα. Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με ένα αποφασισμένο κυβερνητικό σχήμα που θα σαρώσει ότι μας στέκεται εμπόδιο".

Όπως πρόσθεσε,  χρειάζεται ενότητα στην βάση της κοινωνίας αλλά και συνεννόηση στη κορυφή των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε "να αφήσουμε πίσω τη νύχτα του ψέματος και του λάθους. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε μοιρασμένοι και μας πήγαν πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι, ώρα να πάμε μπροστά".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε στην ομιλία του ότι το κόμμα αλλάζει. "Αλλάζουμε και ανανεώνουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε την Ελλάδα, η αλλαγή δεν είναι μόνο επιλογή είναι ανάγκη, αλλάζουμε για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες των καιρών. Στις επικρίσεις, απαντώ ότι παρά τα λάθη μας η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από την αμφισβήτηση και τον λαϊκισμό μέσα στην κρίση, γιατί είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί που επαγγέλθηκαν το νέο αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλιού, αναβίωσαν τις χειρότερες στιγμές της μεταπολίτευσης και διαστρέβλωσαν την πολιτική. Σήμερα οι δημοκρατίες διαβρώνονται από το σαράκι του λαϊκισμού και κινδυνεύουν από τον ιό τις απάθειας και της αδιαφορίας...Σχεδιάζουμε μία οικονομία με λιγότερους φόρους και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις, ένα κράτος που το δίκαιο και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις δημοκρατίας , με ρόλο στην ευρύτερη περιοχή ισότιμη με τους εταίρους".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στιγμιοτύπων από την ιστορία της ΝΔ και τους προηγούμενους αρχηγούς της.  " 44 χρόνια μετά η πολιτική μας ταυτότητα παραμένει ίδια και αυτή είναι η ζωντανή μας παρακαταθήκη. Η ΝΔ είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως την όρισε από την ίδια στιγμή ο ιδρυτής της. Σήμερα ξέρουμε τι προσφέραμε στην πατρίδα, είμαστε η παράταξη που θεμελίωσε την μακροβιότερη και σταθερότερη δημοκρατία, έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και έβαλε την χώρα στην τροχιά της Ευρώπης παρά τις αντιδράσεις της εποχής και εξασφαλίζοντας οικονομική ευημερία και γεωπολιτική σταθερότητα. Και είμαστε η παράταξη που δείχνοντας αυταπάρνηση κράτησε την χώρα στην ΕΕ" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. παρουσία των πρώην προέδρων του κόμματος Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά,  Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Γιάννη Πλακιωτάκη.  

  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top