Με 11 ραντάρ στο Αιγαίο «απαντά» η Τουρκία στα ραντάρ των ΗΠΑ

Μηνύματα ενότητας του Παυλόπουλου απο τα Σφακιά

Η Τουρκία τοποθετεί σύγχρονα ραντάρ στις ακτές του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι αμερικανικά ραντάρ θα εγκατασταθούν στη Ροδόπη.

Όπως γράφει σήμερα η Χουριέτ, το Αιγαίο θα παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο για την κυκλοφορία των πλοίων από την Τουρκία και ήδη 11 ραντάρ έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των ακτών της.

Σε πρώτη φάση, τα ραντάρ θα καλύπτουν την περιοχή από το Μαρμαρά, μέχρι τη Ντάτσα, απέναντι από τη Σύμη και όπως γράφει η Χουριέτ, θα ελέγχουν τις κινήσεις πλοίων που θεωρούνται ύποπτες για μεταφορά μεταναστών προς τη χώρα μας.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν προειδοποιεί για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση: «Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».   

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

Μήνυμα αποφασιστικότητας του ελληνισμού έστειλε από τα Σφακιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του ναζισμού στο χωριό Καλλικράτης, τον Οκτώβριο του '43.

«Με κάθε τίμημα, ακόμα και με την θυσία της ζωής μας, θα υπερασπισθούμε τα Σύνορά μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας. Υπενθυμίζω ότι τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Ο κ. Παυλόπουλος συνέστησε ενότητα και υπενθύμισε ότι οι διχόνοιες και οι διχασμοί στοίχησαν πολύ ακριβά στον Ελληνισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top