Το υπερ-ραντάρ των ΗΠΑ στην Ελλάδα η αιτία της «έκρηξης» Ερντογάν!

Ελληνικά F-16 πάνω από τη Λευκωσία – Έπιασαν στον ύπνο τους Τούρκους

Το υπερσύγχρονο ραντάρ των ΗΠΑ  στη Θράκη, απ' όπου θα ελέγχουν όλο το βόρειο Αιγαίο και τα Δαρδανέλια είναι η αιτία του διαρκούς εκνευρισμού του Ερντογάν.   

Ο «σουλτάνος»  δεν έκρυψε το θυμό του για τη εντεινόμενη αμερικανική παρουσία στη χώρα μας και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αναφέρθηκε με νόημα στο Αιγαίο και την Κύπρο. 

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία στην Κύπρο και το Αιγαίο. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να κινηθούν χωρίς την Τουρκία και μάλιστα εναντίον της Τουρκίας, σύντομα θα αντιληφθούν ότι κάνουν λάθος» τόνισε ο Ερντογάν.  

ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ - ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ

Ο τουρκικός τύπος γράφει ότι το αμερικάνικο ραντάρ θα παρακολουθεί από τη Ροδόπη τον ποταμό Έβρο, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα στενά των Δαρδανελίων, καταγράφοντας κάθε ήχο και εικόνα.

Το ραντάρ θα τοποθετηθεί σε λόφο του δήμου Μαρώνειας στη Ροδόπη, θα λαμβάνει τις πληροφορίες του μέσω δορυφόρου αλλά και μέσω επίγειων καλωδίων. Επιπλέον, οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους που επιχειρούν από τη Λάρισα, αλλά και με την ισχυροποίηση της Σούδας. 

«Όλα αυτά εκνευρίζουν την Τουρκία η οποία σχοινοβατεί στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ»  δηλώνει στο Star ο ταξίαρχος ε.α. και στρατιωτικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.  

ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - "ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Εκνευρισμό προκάλεσε στην Άγκυρα και η διέλευση δύο ελληνικών F-16 στη χθεσινή παρέλαση στη Λευκωσία, για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Τα δύο ελληνικά F-16 και ένα ακόμα εφεδρικό, «έπιασαν στον ύπνο» την τουρκική Αεροπορία, φτάνοντας ανενόχλητα μέχρι την Κύπρο. Οι Τούρκοι «ξύπνησαν» μόλις λίγα λεπτά πριν τα ελληνικά μαχητικά πετάξουν πάνω από τη Λευκωσία, κι έστειλαν έξι F-16 νοτιοανατολικά της Ρόδου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από δύο F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα.

Την Παρασκευή ξεκινά σε ολόκληρη την Ελλάδα, η μεγάλη εθνική διακλαδική άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018",  η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top