Τζανακόπουλος: Τι Μητσοτάκης τι VMRO

Υποστήριξε ότι είναι «οι δύο όψεις του ίδιου εθνικιστικού νομίσματος»

κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενισχύει τον εθνικισμό, όπως και το VMRO, εξαπέλυσε ο υπουργός  Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.  

«Τόσο η ΝΔ όσο και το VMRO χαρακτηρίζουν τη συμφωνία εθνικά επιζήμια και επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα: Η ΝΔ για τα συμφέροντα της Ελλάδας και το VMRO για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ», υποστήριξε. 

Ο κ. Τζανακόπουλος συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα   

«Και αναρωτιέται κανείς: Αν η συμφωνία είναι επιζήμια για την Ελλάδα πώς είναι δυνατόν να είναι ταυτόχρονα επιζήμια και για την ΠΓΔΜ και πως μπορεί να ισχύει και το αντίθετο;

Η απάντηση είναι ότι τόσο η ΝΔ όσο και το VMRO, αιχμάλωτοι και οι δύο μιας ακροδεξιάς λογικής και υπό το φόβο του πολιτικού κόστους δεν τολμούν να αναλάβουν την ευθύνη για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην διαφορά μεταξύ των δύο χωρών.Προτιμούν να διατηρούν το αδιέξοδο, προτιμούν να μεταθέτουν το θέμα, να συντηρούν τον εθνικισμό».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: 

«Και το λέω με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση και σαφήνεια: Ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του ενισχύει τον εθνικισμό στη γειτονική μας χώρα όπως και ο εθνικισμός του VMRO ενισχύει τον εθνικισμό στην Ελλάδα. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος λοιπόν ΝΔ και VMRO καθώς ο ένας δεν υπάρχει χωρίς τον άλλο».

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε  ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με νηφαλιότητα, σωφροσύνη και αίσθηση του εθνικού της καθήκοντος να υποστηρίζει την ανάγκη για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών» και ότι για τον ίδιο λόγο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. 

Ο Προϋπολογισμός και οι συντάξεις 

Σχετικά  με τον Προϋπολογισμό του 2019 που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις συντάξεις, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε:  

«Στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2019 που κατατίθεται σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων». 

 Για το ζήτημα των συντάξεων επίσης εξήγησε:

«Από τη δική μας πλευρά έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί και το σύνολο των αντιμέτρων. Αντιθέτως, έχουμε εξηγήσει και αυτό θα αποτυπώνεται στο Προσχέδιο ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top