Ο Τσίπρας βραβεύτηκε για το προσφυγικό: Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση μας

«Την ώρα που άλλοι έχτιζαν τείχους, εμείς ανοίγαμε τις καρδιές μας»

O Αλέξης Τσίπρας στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition

Για τη στάση της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση  βραβεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί την ώρα που σε άλλες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη έχτιζαν τείχους και φράχτες, οι Έλληνες άνοιγαν τις καρδιές τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αποδέχεται το βραβείο εκ μέρους του ελληνικού λαού, γιατί οι πολίτες της Ελλάδας είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα και τους επαίνους.

«Αν δεν ήταν οι συμπατριώτες μου, αυτή η τεράστια προσφυγική κρίση δεν θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Οι Έλληνες πολίτες σε πολύ δύσκολες στιγμές απέδειξαν ότι μπορούν να δείξουν αλληλεγγύη σε ανθρώπους που τη χρειάζονταν», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι παρείχαν καταφύγιο, φαγητό, φιλοξενία και συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό εκείνους που δραπέτευσαν από τον πόλεμο και τον τρόμο.

«Τους συμπεριφέρθηκαν όπως οι προγόνοι μας θα ήθελαν να είχαν συμπεριφερθεί και στους ίδιους», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πριν από περίπου εκατό χρόνια, στα ίδια νερά, στα ίδια νησιά, Έλληνες διέσχιζαν το Αιγαίο για να βρουν ένα καινούριο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top