Προσφυγικό: Από ΜΚΟ του Σόρος ξεκίνησε το ζήτημα για τη διαχείριση χρημάτων

Τι δήλωσε στο Star εκπρόσωπος της Κομισιόν

Τι συμβαίνει τελικά με τα κοινοτικά κονδύλια για το προσφυγικό στην Ελλάδα; Πώς ενεπλάκη ο Πάνος Καμμένος; Το Star αποκαλύπτει πως το θέμα κινήθηκε από ΜΚΟ που ίδρυσε ο περίφημος Τζωρτζ Σόρος. Στον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες  Θάνο Αθανασίου μίλησε η εκπρόσωπος του Γιούνκερ. 

Η SOLIDARITY NOW δηλώνει στην ιστοσελίδα της, ότι είναι η ΜΚΟ που έχει ιδρύσει το '13, κι επιχορηγεί ο φιλοσκοπιανός μεγαλοχρηματιστής Τζωρτζ Σόρος. Διαμαρτύρεται για τη σίτιση των προσφύγων στα hotspot.

Τον Απρίλιο του '17 η οργάνωση ζήτησε εγγράφως από την Κομμισιόν να γίνει «επιτακτική έρευνα για την κοινοτική χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης». 

"Εχει σημασία να ψάχνουμε τα δεδομένα, διότι η διαφάνεια είναι ένα θέμα αξιοπρέπειας για μας, για τους πρόσφυγες και για τους φορολογούμενους σε Ελλάδα κι Ευρώπη"  τόνισε  η επικεφαλής της "SOLIDARITY NOW", Αντιγόνη Λυμπεράκη.  

Κομισιόν στο STAR: «Δεν έχουμε βρει κάτι επιλήψιμο»

Η βοηθός εκπρόσωπος της Κομισιόν όμως, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του Star Θάνου Αθανασίου, αποκάλυψε ότι οι Βρυξέλλες έχουν κάνει δυο φορές επιτόπια έρευνα, χωρίς να βρεθεί κάτι το επιλήψιμο

 «Δεν βρήκαμε στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων και έτσι εγκρίναμε τη συνέχιση της χρηματοδότησης» δήλωσε η Νατάσα Μπερτώ.  
Το ζήτημα όμως κορυφώθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", που προκάλεσε τη μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Όπως πρόσθεσε η Μπερτώ,  «ενημερώσαμε για το θέμα την OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη δίωξη της απάτης), επειδή δεν είμαστε σε θέση να διερευνήσουμε αυτές τις καταγγελίες».  

Αθλιότητα στις σκηνές της Μόριας

Σε νέο ρεπορτάζ του Euronews φαίνονται ανάγλυφα οι συνθήκες εξαθλίωσης των προσφύγων, και ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών. 

Θέλει ο Σόρος να βάλει χέρι στα προγράμματα σίτισης για τους πρόσφυγες;

Αρμόδιες πηγές στην Αθήνα, σχολίαζαν καυστικά ότι ίσως ο Σόρος να θέλει να βάλει χέρι στις προμήθειες σίτισης των προσφύγων και δηλώνουν ότι κάθε έλεγχος είναι καλοδεχούμενος. 

«Η διαχείριση από το ΥΠΕΘΑ των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, γίνεται με πλήρη διαφάνεια και κάτω από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους» διαβεβαίωσε χθες  ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.  

Γενναία κίνητρα σε γιατρούς, οδοντιάτρους, για να εργαστούν σε hot-spot

Το Star  αποκαλύπτει πως ο υπουργός Υγείας θα παράσχει γενναία οικονομικά κίνητρα -μέχρι και 2730 ευρώ- σε γιατρούς και οδοντιάτρους, που θέλουν  να εργαστούν σε hot-spot.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top