Επιμένει ο Καμμένος κατά δημοσιογράφων: "Θα κάνω και αγωγές"

Τι υποστήριξε απαντώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Πάνος Καμμένος

Συνέντευξη Τύπου  παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με τα όσα υποστήριξε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σε δημοσίευμά της για τη διαχείριση των κονδυλίων για τα μεταναστευτικό, το οποίο προκάλεσε και τις συλλήψεις  δημοσιογράφων της έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο κ. Καμμένος

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το δημοσίευμα είχε ως στόχο να πλήξει το υπουργείο και ότι  η εφημερίδα δεν τήρησε την προβλεπόμενη  διαδικασία,  να ερωτήσει το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις καταγγελίες και ότι  δεν υπήρξε αίτημα να δοθούν τα σχετικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον «Φιλελεύθερο»  στο επόμενο φύλλο του  να δημοσιεύσει τα στοιχεία που δόθηκαν, συνοδευόμενα από μία συγγνώμη προς το πρόσωπό του, ενώ τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη,  ζητώντας αστικές αποζημιώσεις.

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για Μόρια και συλλήψεις δημοσιογράφων

Μήνυση Καμμένου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η  διαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται  υπό όρους πλήρους διαφάνειας και κάτω από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους.

Όσον αφορά  τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, επισήμανε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχειριστεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.  «Τα 90 εκατομμύρια που αναλώθηκαν από τα 100 εκατομμύρια έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση. "Γι’ αυτό καλώ τον οποιοδήποτε να περάσει από όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρους αυστηρούς" τόνισε ο υπουργός Άμυνας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top