Ύμνοι Τσίπρα για τη… Μέρκελ σε άρθρο του στη Welt!

Από το "go back κυρία Μέρκελ" στο "το comeback της Ελλάδας είναι καλό"

Τσίπρας Μέρκελ

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος απέδειξε πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη ηγεσία» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του  στη γερμανική εφημερίδα «WELT AM SONNTAG», με αφορμή την 70η επέτειο από την έκδοσή της.          

«Με την Καγκελάριο Μέρκελ συνεργαστήκαμε στενά για την αντιμετώπιση των κοινών ευρωπαϊκών μας προκλήσεων. Από κοινού εργαστήκαμε για έναν αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος απέδειξε πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη ηγεσία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, αν δούμε τις λαϊκιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να διχάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λαούς της με την προώθηση του εθνικισμού και του ρατσισμού στις κοινωνίες μας. Αυτές οι προσπάθειες ανήκουν σε ένα παρελθόν, στην επιστροφή του οποίου θα πρέπει να αντισταθεί αποφασιστικά κάθε Ευρωπαίος» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Και μπορεί το περιβόητο “go back κυρία Μέρκελ» μοιάζει να απέχει πολλά χρόνια από το σήμερα αν και ειπώθηκε μόλις το 2014, όμως ο κ. Τσίπρας αναφέρεται αυτή τη φορά στο… comeback της χώρας μας.  «Το διατηρούμενο comeback της Ελλάδας είναι μια καλή είδηση για τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί, εκτός από την οικονομική ανάκαμψη, η Ελλάδα διαδραματίζει έναν καίριο γεωπολιτικό ρόλο. Η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως απέδειξε μόλις πρόσφατα η συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας,      

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με θεμελιώδη ζητήματα:  «Ή θα δουλέψουμε μαζί ως Ευρωπαίοι, θα βρούμε μια κοινή βάση, για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις μας, να προωθήσουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, να προστατέψουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να δράσουμε αποφασιστικά κατά της κλιματικής αλλαγής. Ή θα δημιουργήσουμε φραγμούς φόβου και μίσους, θα χτίσουμε τείχη και φράχτες ενάντια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα διευρύνουμε το χάσμα μεταξύ των πολύ πλούσιων και της υπόλοιπης κοινωνίας και θα χωριστούμε στον έντιμο Βορρά και στον ανεύθυνο Νότο».

Αναφέρει ακόμα ότι «τα τελευταία χρόνια, με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, πολλές φωνές πολιτικών στη Γερμανία άρχισαν να προσπαθούν να αφυπνίσουν έναν τεχνητό διχασμό ανάμεσα στις χώρες και στους πολίτες μας, κάνοντας την Ελλάδα αποδιοπομπαίο τράγο της Ευρωζώνης» και συμπληρώνει: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διδαχτούν από αυτήν την εμπειρία όλοι οι Ευρωπαίοι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες διχαστικές φωνές, ιδιαίτερα μέσω των ΜΜΕ, να κερδίσουν ως προς αυτό το πάνω χέρι μεταξύ των λαών μας».

Σε μια αναφορά με αιχμές προς το εσωτερικό της Ελλάδας, υποστηρίζει επίσης ο πρωθυπουργός:   «… Από το 2015 και μετά η Ελλάδα έχει αποδείξει αναμφίβολα ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια στροφή, να ξαναδώσει ώθηση στην οικονομία της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών του ελληνικού λαού και της πολιτικής βούλησης μιας κυβέρνησης, που δεν έχει καμία σχέση με το διεφθαρμένο status quo ante της πολιτικής και της οικονομίας, που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας. Σήμερα οι Έλληνες είναι ενωμένοι στην επιθυμία τους να κλείσουν την κακή διαχείριση του παρελθόντος στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top