«Φουντώνει» η κόντρα για το Σκοπιανό – Νέες απειλές Καμμένου για «έξοδο»

Αντίδραση από ΥΠΕΞ για την παρέμβαση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Πονοκεφάλους» στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλεί το Σκοπιανό.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι δε δέχεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι αν έρθει στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρει άλλον κυβερνητικό εταίρο για να την περάσει.

«Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση, η οποία θα φέρει στη Βουλή τη συμφωνία. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση. Μέχρι να φτάσει τους 151 θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία με διερευνητικές εντολές με τη δέσμευση ότι αυτοί που θα ψηφίσουν θα μπουν ως εταίροι στην κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επιμένει ότι έχει την πλειοψηφία για να κυρώσει τη συμφωνία.

«Υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ραδιόφωνο 24/7.

Μητσοτάκης: Από το μηδέν η διαπραγμάτευση εάν γίνω πρωθυπουργός πριν περάσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη πήρε το πιο ηχηρό χειροκρότημα το Σάββατο στο Βελλίδειο, όταν απέρριψε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ για το Σκοπιανό ήταν ξεκάθαρος. Όπως είπε, αν γίνει πρωθυπουργός και η συμφωνία δεν έχει έρθει στη Βουλή, η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από το μηδέν. Αν τη βρει, όμως, ήδη ψηφισμένη παραδέχτηκε ότι δε θα μπορεί να την αλλάξει.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δε γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι τη "μακεδονική γλώσσα" πρώτοι την "αναγνώρισαν" στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977» απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top